Feestelijke start verbouw Greijdanus College Meppel

6 juli 2016, Meppel | Vanmiddag is bij het Greijdanus College, aan de Schoolstraat 5 in Meppel, op feestelijke wijze de start van de verbouwing gevierd. Er komt een nieuwe verdieping van circa 650 m2 bovenop de huidige aula van de gereformeerde school. Ter afsluiting van de kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen werd het bouwbord onthuld door wethouder de Vos en nieuwe brugklasleerlingen Lara Kamman en Mark Heetebrij.

Eind 2016 is de verbouwing klaar. Vanaf begin 2017 kunnen leerlingen en docenten gebruik maken van de nieuwe vleugel en de hernieuwde indeling en inrichting van de school.

Maatwerkonderwijs
Directeur Ton Sebens: “We zijn blij dat we op onze huidige locatie kunnen uitbreiden. De timing is perfect. Afgelopen jaar hebben gewerkt aan de voorbereidingen voor een vernieuwend onderwijsconcept. We gaan maatwerkonderwijs bieden, waarbij we aansluitend bij hun talenten leerlingen willen uitdagen om vakken op een hoger niveau te volgen. Ook gaan we werken met talentklassen voor Science, Sport en Cultuur. Belangrijk voor het kunnen realiseren van maatwerkonderwijs is de indeling van de onderwijstijd. We gaan bijvoorbeeld werken met leerwerkpleinen. De indeling en inrichting van de school zijn dus erg belangrijk. Het ontwerp zoals nu gemaakt is en gebouwd gaat worden, biedt ons alle mogelijkheden om ons nieuwe onderwijsconcept te kunnen realiseren.”

Greijdanus Meppel heeft de afgelopen jaren samen met de gemeente gezocht naar een passende oplossing voor het huisvestingsprobleem, omdat het huidige gebouw te klein was geworden om de leerlingen modern onderwijs te kunnen bieden. In zijn toespraak bedankt wethouder de Vos de school voor de prettige samenwerking en constructieve houding: “Ik ben blij dat we samen tot dit resultaat zijn gekomen en er nu ook daadwerkelijk gestart kan worden met de bouw.”

Naast de nieuwe leerlingen en hun ouders, personeelsleden en gasten, waren ook vertegenwoordigers van de bouwpartijen aanwezig: Bouwbedrijf Eikenaar (Meppel), Huls architecten (Staphorst) en ICSadviseurs.