Greijdanus Meppel trots op mooie examenuitslagen

18-6-2015 | Examen doen in klas 3? Dat kan op het Greijdanus College in Meppel. Angelo Meijer (Sint Jansklooster) uit vmbo 3tl deed dit jaar het examen wiskunde en hij haalde maar liefst een 8. Ook voor andere afdelingen van het Greijdanus viel er bij de examenuitslag veel te vieren. Alle vmbo basis beroeps, vmbo kader beroeps en havo-kandidaten zijn zonder herkansing geslaagd.

Wie over de Ceintuurbaan langs het Greijdanus College rijdt kan er niet omheen. Trotse docenten hebben de ramen van het gebouw versierd met de namen van alle geslaagde havo-kandidaten. Deze keer had de school een slagingspercentage van 100%. Alle havo-leerlingen slaagden in een keer voor hun examen. Adjunct-directeur Henk Veenstra is blij met dit resultaat: “Voor de leerlingen is het natuurlijk fantastisch dat ze allemaal tegelijk geslaagd zijn. We hebben hier op de dag van de
uitslag een uitbundig feest gevierd met elkaar. Voor sommige leerlingen was het nog best spannend, maar ik kan zeggen dat ze allemaal, met ondersteuning van de docenten, hard hebben gewerkt.”

Het Greijdanus biedt sinds 2010 de mogelijkheid om de havo in Meppel af te ronden. Henk Veenstra vertelt: “Vorig jaar hadden we een slagingspercentage van 94% en daar waren we al heel tevreden over. Met het resultaat van dit jaar kan ik wel zeggen dat we een stevig onderwijsprogramma hebben, waarmee we leerlingen goed voorbereiden op de examens. Dat vinden we trouwens niet het belangrijkste. We willen graag dat onze leerlingen goed voorbereid op het hbo verschijnen. Daarom besteden we ook veel tijd aan het ontwikkelen van vaardigheden zoals plannen, samenwerken, onderzoeken, enz. Hierbij maken we gebruik van het programma van Havisten Competent in mentoraat, vaklessen en vakoverstijgende opdrachten.”

Niet alleen op de havo-afdeling van het Greijdanus College is het feest. Ook alle leerlingen van vmbo-bb en vmbo-kb zijn in een keer geslaagd. En de leerlingen van vmbo-tl die nog een herkansing moeten maken, hebben zeker kans van slagen.

Leerling klas 3 slaagt met 8 voor wiskunde-examen
Angelo Meijer kon tijdens de wiskundelessen in klas 3 van de theoretische leerweg wel wat extra uitdaging gebruiken. Hij maakte daarom voor z’n plezier een proefexamen. Zonder enige voorbereiding leverde hem dat een 7 op. Zijn wiskundedocent, mevrouw Reinders-Slagter, regelde dat Angelo ook alvast het officiële examen mocht maken. Angelo werkte zelfstandig en in korte tijd het examenprogramma door. Hij maakte de toetsen van tl4 en oefende in het maken van examens. Zo verscheen hij gelijk met de examenkandidaten uit 4tl in de examenzaal. En met succes: voor zijn examen behaalde hij een 8,7. Gemiddeld met zijn schoolexamencijfers levert hem dat een dikke 8 op.

Angelo is heel nuchter onder zijn behaalde resultaat. “Ik vond het examen helemaal niet moeilijk. Exacte vakken liggen me wel.” Volgend schooljaar zit Angelo in tl4. Hij hoeft dan geen examen wiskunde meer te doen. De tijd die hij overhoudt kan hij aan andere vakken besteden. Hij gaat bijvoorbeeld al beginnen met het wiskunde A of B programma van de havo. Angelo heeft nog geen ambities om zijn havodiploma te halen. “Ik ga liever naar het mbo en daarna misschien naar het hbo, omdat ik dan bezig kan zijn met de dingen die ik interessant vind”