Girlsday op Greijdanus Meppel

21-4-2015 | Vandaag was het weer zover; meiden gehuld in roze labjassen en roze brillen bezetten de bovenste verdieping van het Greijdanus College in Meppel. Het is Girlsday!

Tijdens de Girlsday zijn de meiden van klas 1D, 1E en 1F een test/ontwikkel team. Er wordt gewerkt aan de nieuwste haarproducten van Loreal. De dames ontwikkelen en maken de perfecte shampoo en ontwerpen een verpakking voor hun product. De mooiste verpakking wint zelfs een prijs. Daarnaast volgen de leerlingen allerlei workshops.

De meiden zijn enthousiast bezig. Ze trekken haren uit hun hoofd om te bestuderen onder de microscoop. Ook bekijken ze hoeveel gewicht hun haar kan dragen. Er wordt gewerkt aan uitslagen van verpakkingen en de dames voeren allerlei berekeningen uit.

Het is een gezellige boel in het laboratorium en het technieklokaal. Er wordt thee gedronken en er is chocolade. Jongens zijn deze middag niet welkom en ook de mannelijke docenten zijn bijna allemaal gevlucht. Dat alle betrokken bètadocenten vrouw zijn, is een grappig toeval.

Aan het einde van de middag ruikt het laboratorium naar bloemetjesshampoo en is de chocolade op. De meiden gaan naar huis met hun eigen shampoo en een leuke goodiebag.

VHTO
Girlsday is een initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2015 op 23 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

De jongens waren niet welkom op de bovenste etage, toch werden zij niet helemaal vergeten. In en rond school deden ze allerlei leuke opdrachten en een pubquiz.