Nieuws


Foto diploma-uitreiking
Klik hier voor de foto van de diploma-uitreiking van 29 juni.


Ton Sebens nieuwe vestigingsdirecteur Greijdanus Meppel
1-7-2015 | De afgelopen periode hebben er sollicitatiegesprekken plaatsgevonden voor de vacature van vestigingsdirecteur Greijdanus College Meppel. We zijn blij dat we u voor de vakantie nog kunnen meedelen dat we een meer dan geschikte kandidaat hebben gevonden. Ton Sebens gaat vanaf het nieuwe schooljaar leiding geven in Meppel. Lees verder.


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Alle eindexamenkandidaten Greijdanus Meppel geslaagd
26 juni 2015 | Het Greijdanus College in Meppel blijft feestvieren. Vorige week werd bekend dat alle eindexamenkandidaten van havo, vmbo-bb en vmbo-kb in een keer geslaagd waren. Vandaag hebben de leerlingen uit vmbo-tl, die nog een herkansing moesten maken, te horen gekregen dat ze zijn geslaagd. Dat betekent dus dat alle eindexamenkandidaten van het Greijdanus in Meppel hun diploma hebben gehaald. Een unieke prestatie. Lees verder.


Greijdanus Meppel trots op mooie examenuitslagen
18-6-2015 | Examen doen in klas 3? Dat kan op het Greijdanus College in Meppel. Angelo Meijer (Sint Jansklooster) uit vmbo 3tl deed dit jaar het examen wiskunde en hij haalde maar liefst een 8. Ook voor andere afdelingen van het Greijdanus viel er bij de examenuitslag veel te vieren. Alle vmbo basis beroeps, vmbo kader beroeps en havo-kandidaten zijn zonder herkansing geslaagd. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


Leerlingen onderzoeken microplastics | Artikel: http://www.reestenwieden.nl
10-6-2015 | Ongeveer 80 eerstejaars leerlingen van het Greijdanus College uit Meppel brachten vanochtend een bezoek aan het waterschap. In het kader van hun tweedaagse opdracht doen zij onderzoek naar microplastics in cosmetica, zoals tandpasta, scrub, douchegel en gezichtsreiniging. Lees verder.


Spectaculaire première van Grote Avond
5-6-2015 | Gisteren stonden leerlingen van het Greijdanus College in Meppel op het podium van Schouwburg Ogterop met de voorstelling ‘Waskeburt’. Deze Grote Avond, georganiseerd door leerlingen en docenten, vindt eens in de twee jaar plaats. Waskeburt is een afwisselende voorstelling waarin muziek een grote rol speelt, maar ook dans, turnen en natuurlijk toneel. Lees verder.


‘Waskeburt’ in Schouwburg Ogterop
27-5-2015 | Op 4 en 5 juni 2015 staan leerlingen van het Greijdanus College in Meppel op het podium van Schouwburg Ogterop met het stuk ‘Waskeburt’. Deze tweejaarlijkse Grote Avond is een speciale theatervoorstelling die wordt bedacht en uitgevoerd door leerlingen en docenten. Lees verder.


Girlsday op Greijdanus Meppel
21-4-2015 | Vandaag was het weer zover; meiden gehuld in roze labjassen en roze brillen bezetten de bovenste verdieping van het Greijdanus College in Meppel. Het is Girlsday! Lees verder.


Mooie ervaringen tijdens stageweek
23-3-2015 | Een hele week niet naar school. Dat klinkt natuurlijk geweldig! Alle derdeklas leerlingen van de theoretische leerweg hadden dit voorrecht. Alleen werd en niet uitgeslapen, gegamed of gewinkeld. Deze leerlingen hebben namelijk allemaal keihard gewerkt tijdens een stageweek. Lees verder.


Uitnodiging identiteitsavond 2015
19-3-2015 | Op 9 April is het weer zover! De Identiteitsavond voor ouders staat dan gepland. U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. Lees verder.


Greijdanus Meppel behoudt basisarrangement inspectie!
19-2-2015 | Maandag 16 en 17 februari kreeg Greijdanus Meppel bezoek van twee inspecteurs van het ministerie van Onderwijs. Altijd spannend, zo’n bezoek. Maar beide inspecteurs hebben voor zowel de havo als voor het vmbo een basisarrangement afgegeven. Dat is het meest positieve scenario en daar zijn we erg blij mee. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Meppel | 18 november 2014
5-11-2014 | Groep 8 leerlingen en hun ouders zijn in deze tijd van het jaar bezig met de keuze voor een middelbare school. Het Greijdanus College in Meppel organiseert daarom voor deze ouders op 18 november 2014 een voorlichtingsavond. Het programma start om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar in de aula van de school aan de Schoolstraat 5. Lees verder.


Matches op MaSmarkt
4-11-2014 | Op 30 oktober was op het Greijdanus College in Meppel een maatschappelijke stage markt. Leerlingen van havo/vwo 3 en havo 4 kregen de gelegenheid om contact te leggen met maatschappelijke organisaties uit de gemeente Meppel. Op deze manier werden vraag en aanbod rondom maatschappelijke stages bij elkaar gebracht. Wethouder Gert Stam, met onder andere zorg en welzijn in zijn portefeuille, opende de MaSmarkt. Lees verder.


Greijdanus herdenkt Reformatie met appelboompje
31-10-2014, Meppel | Vandaag is op het Greijdanus College in Meppel een bijzonder appelboompje gepland. Het boompje is een herinnering aan Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkerk in Wittenberg heeft gespijkerd. Tegelijk met andere christelijke scholen over de hele wereld wordt met het planten van een boompje herdacht dat de Reformatie bijna 500 jaar geleden begon. Lees verder.


Van één naar ruim twaalfhonderd euro voor stichting ALS
23-10-2014 | Leerlingen van Greijdanus Meppel hebben met een microkredietactie € 1238,32 opgehaald voor de Stichting ALS. Afgelopen dinsdag werd de cheque overhandigd aan Christopher Ammeraal van de Stichting ALS. Lees verder.


Oudercursus 'Lastige kinderen bestaan niet'
8-9-2014, Meppel | In het najaar organiseren het Greijdanus College in Meppel en VGPO De Zevenster opvoedingsavonden. Tijdens drie avonden wordt stil gestaan bij de thema’s geloof, gezag en samenwerken in de opvoeding. De avonden worden gegeven onder leiding van opvoeddeskundige Jetze Baas op schoollocaties in Nieuwleusen, Steenwijk en Meppel. Lees verder.


Schoolgids Meppel 2014-2015
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. De schoolgids is bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


De nieuwsberichten van cursusjaar 2013-2014 leest u hier.