Sport

Op het Greijdanus zullen leerlingen zich niet snel vervelen tijdens de lessen sport. De docenten laten in hun lessen alle takken van sport zien. Voor deze lessen wordt gebruik gemaakt van Sporthal De Aanloop of de sportvelden in de wijk Ezinge.

Naast het bekende voetbal, volleybal, tennis, judo en badminton zullen er ook minder bekende sporten op het menu staan. Een aantal van deze minder bekende sporten zijn: muur klimmen, jongleren met ballen en knotsen, poolstok hoogspringen, grote trampoline springen en nog veel meer andere sporten.

We vinden het belangrijk dat iedereen op zijn of haar niveau plezier beleeft aan sport. Dit betekent dat we leerlingen verschillende opdrachten geven. Dat is afhankelijk van hoe goed je in een sport bent. Daarnaast vinden we het ook heel belangrijk dat we samen een groepsbeleving ervaren, daarom doen we ook regelmatig hele leuke klassikale spellen.

Naast de sportdagen per leerjaar wordt er ook elk jaar een sportactiviteit buiten school georganiseerd. Hierbij valt te denken aan golfen, kano├źn, klimmen, etc.

Sporttoernooien
In klas 3 doen we ook mee aan het softbaltoernooi tegen andere scholen in Meppel. Verder gaat Greijdanus Meppel ieder jaar met een dames- en herentam naar het PVT (Paas Volleybal Toernooi) in Assen. Dit toernooi wordt jaarlijks gehouden en duurt meerdere dagen.

Vanaf cursusjaar 2016-17 hebben we ook sportklassen, dan heb je extra uren sport (lo) in je rooster. Klik hier voor meer informatie over Talentklassen.