Spetterende Grote Avond “Wendy en het Wildyr”

08 juni 2018

Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni stroomde theater De Voorveghter vol met publiek om te gaan genieten van de Grote Avond van het Greijdanus College in Hardenberg. Leerlingen stonden maar liefst drie keer op het podium met de voorstelling “Wendy en het Wildyr”. Twee avondvoorstellingen, die beide zo goed als uitverkocht waren, en een matineevoorstelling voor ruim 150 leerlingen van groep 7 en 8 van diverse basisscholen.

De schrijver van “Wendy en het Wildyr”, Rienco Bovendeur (samen met coauteur Jody van Leeuwen) en Henk van Sleen hadden een toneelstuk neergezet dat z’n plek in het theater volledig verdiende. Hard was er het afgelopen half jaar gewerkt om alles perfect voor te bereiden.

Reikhalzend werd uitgekeken naar het stuk “Wendy en het Wildyr” en de bezoekers werden niet teleurgesteld; integendeel, ze waren getuige van weergaloze acteerprestaties van leerlingen van Greijdanus. Er werd niet alleen geacteerd maar ook gezongen,- onder muzikale begeleiding van leerlingen -  en gedanst. Met name de dansers zorgden soms voor een sinistere sfeer toen ze de hoofdrolspelers achtervolgden als een roedel gevaarlijke wolven.

De boodschap dat schoonheid van binnen zit en niet van buiten, werd subliem vertolkt door de hoofdrolspelers Wendy en Vikhtor (a.k.a. het Wildyr). De emotie spatte ervan af. De gevolgen van de betovering van Vikhtor (als de ultieme slechterik) werd briljant weergegeven door vier acteurs die hun karakter als dwerg speelden en hierdoor een zeer fysieke inspanning leverden, maar voor grote hilariteit zorgden bij het publiek. Ook de andere toneelspelers leverden prestaties van zeer hoog niveau, het amateurtoneel overstijgend! De sfeer was na afloop dan ook uitgelaten, zowel bij de mensen die rechtstreeks betrokken waren bij de complete productie als bij het publiek. Hierdoor is de lat voor een volgende keer opnieuw hoger gelegd!<< terug naar het overzicht