Praat mee over het onderwijs van...

03 april 2017

Er is meer ruimte gekomen om invulling te geven aan de onderwijstijd door wijzigingen in de wet. De overheid geeft daarmee meer vrijheid aan de scholen om de kwaliteit van het onderwijs op nieuwe manieren vorm te geven. Dat geeft nieuwe mogelijkheden voor maatwerk en voor eigentijdse vormen van onderwijs die we bij Greijdanus in brede zin verkennen.

Op dinsdag 22 maart organiseerde Voion samen met Greijdanus een landelijke dialoogbijeenkomst voor iedereen die betrokken is bij het voortgezet onderwijs. Met docenten, ouders, leerlingen, schoolleiders, bestuurders, werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties en andere ge├»nteresseerden gingen we in gesprek over onderwijstijd en wat de veranderingen betekenen voor de beroepsopvatting van de docent. Guido van Dijk (voortgezet onderwijs) en Emile Mutsaers (primair onderwijs) vertelden elk over veranderingen in hun organisatie, waarna we in kleine groepen met elkaar in gesprek gingen. Dat leverde interessante gesprekken op. Er werden idee├źn uitgewisseld en kansen benoemd, maar ook lastige aspecten van verandering werden op tafel gelegd. Het was een ontspannen en inspirerende avond waarin we in alle diversiteit van elkaar konden leren.

Gastdames via Bureau van Waarden zorgden voor de ontvangst. Het fotoverslag is gemaakt door Niels de Roo, hij werkt als reporter via Bureau van Waarden. > Klik hier voor het fotoverslag.<< terug naar het overzicht