Opening duurzame winkel

14 februari 2018

Op 14 februari opende op het Greijdanus in Zwolle een winkel waar leerlingen en docenten duurzame schoolspullen kunnen kopen. De winkel Schoolstuff! is opgezet en wordt gerund door leerlingen uit de derde klas van de afdeling Dienstverlening en Producten.

Schoolstuff!
Greijdanus wil graag haar steentje bijdragen als het gaat om duurzaamheid, en vanuit die gedachte ontstond het idee om een winkel met duurzame schoolspullen te beginnen op school. In deze winkel kun je duurzaam verantwoorde producten als pennen, potloden, schriften en post-its kopen. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal of van materiaal dat hiervoor speciaal is ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld pennen van tarwezetmeel. Zelfs de inrichting van de winkel is van duurzame materialen.

Desiree Groenewold, onderwijsassistent op de afdeling Dienstverlening en Producten, vertelt: “De leerlingen zijn hard aan het werk geweest om de winkel te kunnen openen. Ze zijn betrokken bij het inkoopproces, bedachten de naam en het logo, en werken aan de inrichting van de winkel. Ook zullen ze de winkel zoveel mogelijk zelf runnen”. De winkel zal open zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10.30 - 11.30 uur.<< terug naar het overzicht