Maatschappelijk stage

18 november 2018

Konijnen verzorgen, in een stadstuin werken, op een kinderboerderij helpen, mensen met een beperking ontmoeten...

Het Greijdanus kiest er bewust voor om de maatschappelijke stage blijvend een plek te geven in het programma. Net als voorgaande jaren gingen daarom meer dan 100 3e jaars VMBO leerlingen van het Greijdanus T(H)3 op maatschappelijke stage (MaS). In kleine groepen gingen leerlingen op 18 en 19 oktober aan de slag op verschillende locaties die in samenwerking met Zwolle Doet! zijn gevonden.
Op deze manier hopen wij dat de leerlingen hebben ervaren wat het is om een bijdrage te leveren aan de samenleving en hoe je als christen betrokken kun zijn op de samenleving.

De leerlingen zijn op verschillende plekken in de buurt van Zwolle aan de slag gegaan.
Bijvoorbeeld bij “Flappus” hebben Wicher, Joël en Daan de schuur opgeknapt en hebben Jelle en Sanne de konijnen verzorgd. Iedereen is verbaasd te zien hoe zo’n organisatie op vrijwilligers draait en welke plek het in de samenleving verdient.

Ook is voor 3e klassers samenwerken met mensen die niet aangeboren hersenletsel hebben (Interaktcontour) of een verstandelijke beperking (Philladefia) bijzonder indrukwekkend én leuk tegelijk. En blijkt schilderen bij de kinderboerderij (Schellerhoeve) noodzakelijk, leerzaam en gezellig. De mensen van twee buurttuinen in Dieze waren blij dat ze bij het winterklaar maken hulp kregen van een groep jongeren van onze school. Veel leerlingen zijn erg verbaasd dat mensen zich geheel vrijwillig inzetten en dat geld van donateurs onmisbaar is om zo’n organisatie te laten draaien.<< terug naar het overzicht