Joke Verweerd presenteert nieuwste roman in mediatheek

03 oktober 2016

Afgelopen donderdag 29 oktober presenteerde Joke Verweerd haar nieuwste roman ‘Vogelvlucht’ op het Greijdanus College in Hardenberg. Naast de boekpresentatie werden er creatieve workshops aangeboden.

Matthy, de hoofdpersoon in het boek Vogelvlucht, heeft uit eigenbelang vlucht MH17 op het laatste moment geannuleerd. Haar vriendin Annis vertrok echter wel met dit vliegtuig. Matthy’s leven wordt stilgezet, hoe leef je verder met het idee dat jouw leven ook voorbij had kunnen zijn? Wat is je houvast als je elk gevoel van veiligheid kwijt bent geraakt en ziet hoe kwetsbaar het leven is?

De dag nadat het internationale justitieteam zegt bewijs te hebben dat vlucht MH17 is neergeschoten met een uit Rusland afkomstige Buk-raket, presenteert Joke haar roman ‘Vogelvlucht’ in de mediatheek van het Greijdanus.
De titel van het boek is afkomstig uit een eerder gemaakt gedicht van Joke; ‘Overal kom ik U tegen’. Dat is ook de koers die Matthy na lang zoeken kiest, ze vindt haar houvast in God. Met het boek wil Joke haar lezers, die net als haar hoofdpersoon vaak worstelen met wat je overkomt in het leven, aan het denken zetten.

Workshops
Geïnspireerd door de titel van het boek, worden bij workshops van Eric Schutte en Aly Schutte prachtige gekleurde papierdruk vogels gemaakt en klaprozen geaquarelleerd. In een workshop van Joke maken de deelnemers zelf een gedicht.

Joke Verweerd krijgt een warm gevoel als ze aan Hardenberg denkt, het is een plaats waar ze zichzelf kan zijn. Waar ze mensen ontmoet waarmee je goede gesprekken kan hebben over wat belangrijk is in het leven, de dingen die er echt toe doen. Aan het einde van de avond heffen alle workshopgangers het glas op de nieuwe roman en bekijken ze elkaars werk. Wat is het toch altijd fijn als Joke in Hardenberg is, zegt een vertrekkende lezer met in haar hand een gesigneerd boek.<< terug naar het overzicht