Feestelijke opening verbouwing Greijdanus Meppel

27 januari 2017

Vandaag was de feestelijke opening van de nieuwbouw van Greijdanus Meppel. Met een speciaal leerlingenfeest werd het nieuwe gedeelte van de school officieel geopend.

Een grote stapel verhuisdozen staat in de aula van Greijdanus Meppel met daarachter leerlingen van klas 1 en de bovenbouw. In een paar seconden schoppen ze alle verhuisdozen weg en is het nieuwe gedeelte van de school officieel geopend.

In juli 2016 werd gestart met de verbouwing; een nieuwe verdieping van circa 650 m2 bovenop de aula. Vestigingsdirecteur Ton Sebens bedankt de leerlingen in zijn toespraak voor het geduld dat nodig was tijdens de verbouwing. “Na een half jaar in de zooi is onze school fantastisch mooi. Dat vieren we!”

Na de opening maken de leerlingen per klas een deel van een diamant. Deze komt straks als kunstwerk in de aula te hangen. De diamant verbeeldt de verschillende kleuren die met licht zichtbaar worden; elke leerling kan met zijn eigen kleur, talent, ‘schitteren in Zijn licht’. 

Het harde werken wordt beloond met poffertjes en broodjes van een foodtruck die speciaal voor de gelegenheid voor komt rijden.

Maatwerk
Sinds dit jaar wordt op het Greijdanus in Meppel gewerkt volgens een nieuw onderwijsconcept; maatwerkonderwijs. Leerlingen worden uitgedaagd om vakken op een hoger niveau te volgen. Belangrijk voor het kunnen realiseren van maatwerkonderwijs is de indeling van de onderwijstijd. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met leerwerkpleinen. De indeling en inrichting van de school zijn dus erg belangrijk. Het vernieuwde gebouw biedt alle mogelijkheden om het nieuwe onderwijsconcept te kunnen realiseren.<< terug naar het overzicht