Bijzondere kerstmaaltijd voor Leger des Heils

23 december 2016

Muziek, ontmoeting, het kerstevangelie en lekker eten. Dat waren de ingrediënten van een bijzondere kerstmaaltijd. Samen met het Leger des Heils en Vrienden van Greijdanus organiseerden leerlingen van het Greijdanus College in Meppel een kerstdiner voor meer dan 100 mensen die, zeker in deze tijd van het jaar, geconfronteerd worden met armoede en eenzaamheid.

Dit jaar viel de maaltijd samen met een groot kerstevenement in Meppel. Vanwege de verbouwing van het schoolgebouw, was men voor de organisatie van het diner deze keer uitgeweken naar de Kruiskerk. Ook de band Trinity week met haar optreden uit naar de Kruiskerk, nadat de organisatie van het kerstevenement extra veiligheidsmaatregelen had genomen. Zo kwam het dat er gisteravond twee mooie evenementen tegelijk in de Kruiskerk waren.

Klaas van Sleen, conciërge op het Greijdanus in Meppel is de drijvende kracht achter de kerstmaaltijd. Hij heeft Leger des Heils, Vrienden van Greijdanus en leerlingen bij elkaar gebracht, om zo samen iets van het licht van Jezus uit te stralen in deze donkere tijd. De leerlingen regelden de ontvangst, de aankleding en samenstelling van de maaltijd. Via de Vriendenstichting werden ouders betrokken en gevraagd om hun kookkunsten in te zetten en de Kruiskerk opende haar deuren.

Klaas is trots op de leerlingen die tot het einde van de avond vol enthousiasme hebben meegeholpen om er een mooie maaltijd van te maken. “Ze zullen deze avond niet snel vergeten” zegt hij. Eén van de aanwezige leerlingen vertelt: “Aan het einde van de avond was ik heel moe, maar tegelijk kreeg ik er ook zoveel energie van! We maakten mensen blij met de aandacht en gezelligheid tijdens het diner. En dat we Trinity hebben ontmoet, was een heel leuk extraatje!”

Tijdens de maaltijd werd er een mooi kerstverhaal verteld. Ook was er een koor en er werd gezongen. De maaltijd stond in het teken van delen met oog voor elkaar. Ton Sebens, directeur van Greijdanus Meppel: “Alles komt bij elkaar op zo’n avond. Zo mooi vind ik dat! En het is een bijzondere (leer)ervaring voor onze leerlingen. Dit is de school als leer- en leefgemeenschap.”


 << terug naar het overzicht