'Uit een ander olievaatje tappen'

24 maart 2017

Gerjan Brinksma en Aron Hummel van het Greijdanus in Zwolle waren met hun profielwerkstuk genomineerd voor de Jan Penprijs. Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking bij de Rijksuniversiteit van Groningen. Gerjan schreef een verslag.

Aron en ik zijn met ons profielwerkstuk (met de welluidende titel 'Uit een ander olievaatje tappen: Wat de overheid kan leren van de oliecrises uit de jaren 70') helaas niet in de prijzen gevallen. Wel hebben we een leuke dag gehad. En het blijft toch mooi dat we uit de 57 ingezonden profielwerkstukken tot de vijf beste zijn gerekend.

In het universiteitsgebouw mochten we ons PWS presenteren aan het langslopend publiek. Er kwamen jammer genoeg niet zoveel mensen (we stonden ook vrij ongunstig, in een hoek) en de publieksprijs hebben we dan ook niet kunnen winnen.
Voorafgaand aan de prijsuitreiking werd ons promotiefilmpje (https://youtu.be/0bsB8xv5TDQ) vertoond. Bij de uitreiking gingen de prijzen voor onze categorie (Economie & Maatschappij) naar een PWS over ontwikkelingssamenwerking (1e prijs), een handelslogaritme (2e) en de levenslange gevangenisstraf (3e).

Zelf zijn we nog wel beloond met een juryverslag, eervolle vermelding en bioscoopbon. De jury was met name lovend over de kwaliteit van de inhoud en de bronnen, waarvoor ze allebei een 8 gaf. Verder vond ze het profielwerkstuk "erg netjes en prettig om te lezen".<< terug naar het overzicht