Talentontwikkeling

Alle leerlingen kunnen extra vakken volgen of een vak afsluiten op een hoger niveau. Als toevoeging hebben we in havo/vwo ook de mogelijkheid om mee te doen met de First Lego League, een landelijke wedstrijd waarbij je een Lego robot maakt in een team. Ook kun je meedoen aan Big Picture.

Naast Talentontwikkeling kun je je ook inzetten en ontwikkelen bij het Bureau van Waarden.

First Lego League
We willen getalenteerde leerlingen ook op andere gebieden uitdagen. We vinden het belangrijk dat je je kennis niet alleen verdiept, maar ook verbreedt. Zo doen ieder jaar een aantal teams mee met de First Lego League. Als team bouw en programmeer je een robot van lego. Vervolgens doe je als team mee aan een wedstrijd waarin je je robot inzet om bepaalde opdrachten zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Naast de technische kant zijn er ook leerlingen nodig voor het onderzoeksteam en het PR team.

Havo/vwo excellent
We vinden het belangrijk dat jij de mogelijkheid hebt om je talenten te ontwikkelen en onderwijs op maat te krijgen. Dat kan betekenen dat je niet genoeg hebt aan de reguliere lesstof. Misschien omdat het té gemakkelijk voor je is en je daardoor niet uitgedaagd wordt. Op alle onderwijsniveaus kun je extra vakken volgen of verdieping krijgen. Je kunt dit met je mentor bespreken. Op het rapport maken we zichtbaar dat je mee hebt gedaan aan Excelent. 

Big Picture
In klas 1, 2 en 3 is het ook mogelijk om mee te doen aan ‘Big Picture’. De gedachte hierachter is dat je aan de slag gaat met wat echt jouw interesse heeft. Je mag, onder begeleiding, een onderzoekje opzetten waarbij je de ‘echte’ wereld in gaat. Je mag een eigen stage voorbereiden waarin je zelf een opdracht bij een instelling/bedrijf bedenkt die je kunt uitvoeren. Uiteindelijk rond je je onderzoekje af met een presentatie over wat je hebt gedaan en geleerd.