Leerroutes

Persoonlijke leerroutes
Op Greijdanus Hardenberg werken we met persoonlijke leerroutes. Je volgt de leerroute die bij jou past. In elke leerroute wordt je uitgedaagd om vakken waar je goed in bent op een hoger niveau te volgen. Zo hoef je je nooit te vervelen! Ook helpen we je bij het leren leren. Je leert bij elk vak hoe je het beste kunt leren, plannen en organiseren.

Vmbo Challenge
Voor leerlingen van het vmbo hebben we de Challenge. De vakken waar je goed in bent kun je op een hoger niveau volgen, en daar ook examen in doen en eerder afsluiten. Aan het einde van leerjaar 1 kijken we of de leerroute bij je past, of dat je naar een andere leerroute kunt opstromen.

Havo-vwo Excellent
Voor leerlingen in havo/vwo hebben we Excellent. Als je goed bent in een vak, hoef je niet alle lessen te volgen maar ben je bezig met verdiepende opdrachten. Hiervoor krijg je een E op je rapport, naast het gewone cijfer. Net als bij het vmbo kun je ook hier vakken op een hoger niveau volgen en eerder afsluiten. Aan het einde van leerjaar 1 kijken we of de leerroute bij je past, of dat je naar een andere leerroute kunt opstromen.