Pannenkoeken bakken en verkleed sporten met Spaanse leeftijdsgenoten

11-4-2016 | Afgelopen week had het Greijdanus College in Hardenberg bezoek van 10 leerlingen uit Spanje. De groep volgde lessen en deed mee aan activiteiten. De uitwisseling werd georganiseerd in het kader van het project ‘Cubic Miles’. Leerlingen uit Spanje en Nederland doen een onderzoek in hun omgeving binnen een kubieke mijl. De uitwisseling biedt mogelijkheden om dit project te bespreken.

Ruim een week geleden stond een groep leerlingen van Greijdanus Hardenberg op Schiphol. Gewapend met een levensgroot spandoek ontvingen ze de Spaanse leerlingen. Behalve het volgen van Nederlandse lessen, waren er tal van activiteiten voor hen georganiseerd. Een fietsspeurtocht door Hardenberg, pannenkoeken bakken, een verkleed sporttoernooi en zelfs een surpriseparty voor twee Spaanse leerlingen die tijdens de uitwisseling jarig zijn.

Op de laatste dag ging de groep naar Amsterdam. Ondanks dat iedereen aan het eind erg moe was van de indrukken, hadden de Nederlandse en Spaanse leerlingen het erg naar hun zin met elkaar. In mei gaan de Hardenbergse  leerlingen op uitwisseling naar Sevilla waar ze in een gastgezin verblijven.

Cubic Miles
Sinds de herfstvakantie wordt er op het Greijdanus in Hardenberg door een groep van 10 leerlingen gewerkt aan het project ‘Cubic Miles’. Ze onderzoeken de omgeving in een straal van een kubieke mijl. Het project bestaat uit verschillende fasen. In de eerste fase gaan ze letterlijk de omgeving in om de vegetatie te onderzoeken. Hierna verkennen ze het gebied als landschapsschilder of dichter. Fase 3 is een onderzoek naar prominente personen in de kubieke mijl. De laatste fase gaat over de toekomstdromen voor de omgeving.