Schrijvers in de mediatheek van Greijdanus Hardenberg

19-10-2015 | Auteurs Gerard van Gemert en Jeanette Molema waren vrijdag op het Greijdanus College in Hardenberg. In het kader van de Kinderboekenweek vertelden zij eersteklassers vmbo tl over hun werk. Dit werd georganiseerd in samenwerking met boekhandel Heijink. 

“Boekenseries zijn goed voor jonge lezers, want het zorgt ervoor dat je blijft lezen. En als je meer leest, word je beter in taal. Vandaar dat we deze twee schrijvers hebben uitgenodigd. En het is ook altijd super gezellig!”, aldus Linda Smit mediathecaris van het Greijdanus.

Gerard van Gemert is schrijver van de serie De Voetbalgoden. De hoofdpersonen Stijn en Storm voetballen bij Kick ’69 en beleven ondertussen allerlei avonturen. Gerard vertelt dat hij deze boeken is gaan schrijven omdat hij zelf niet kan voetballen. Omdat hij benieuwd is naar het voetbaltalent van zijn publiek, mogen de jongens zelf nog even een balletje hooghouden in de mediatheek. Tegelijkertijd wordt er speciaal voor de meiden een lezing gehouden door Jeanette Molema. Zij schreef een serie over een paardenboerderij waar de hoofdpersoon Maudi veel tijd doorbrengt. Jeanette heeft de tekst uit het boek van muziek voorzien, dit laat ze begeleid door gitaar horen.

Omdat de twee boekenseries ook populair zijn bij achtstegroepers, waren zij ’s middags ook uitgenodigd in de mediatheek. 75 leerlingen van scholen uit de omgeving werden als vips ontvangen op het Greijdanus.