Eersteklassers geven Franse les

4-4-2016, Hardenberg | Afgelopen donderdag en vrijdag gaven vier vwo-leerlingen van het Greijdanus Franse les op basisschool de Vlinder en de Doekesschool in Hardenberg. Deze extra opdracht deden zij in het kader van ‘vwo excellent’, waarbij leerlingen die dat aankunnen extra uitdaging krijgen aangeboden.

Eersteklassers Joelle, Iris, Annelie en Jorinde volgden de afgelopen periode Franse lessen op ‘excellent’ niveau. Als extra opdracht mochten ze zelf een les Frans geven aan leerlingen van groep 8. Ter voorbereiding gingen de jonge juffen aan de slag met een lesplanformulier en een powerpoint presentatie.

Voordat de les begint vinden de meiden het best spannend, want zal de klas wel goed luisteren en vinden ze de les leuk? Maar het gaat uiteindelijk erg goed. De kinderen zijn tijdens de uitleg muisstil en er wordt fanatiek meegedaan met de interactieve opdrachten. Na afloop krijgen ze dan ook een groot applaus van de klas.

Talentontwikkeling
Met Talentontwikkeling worden leerlingen op het Greijdanus in Hardenberg extra uitgedaagd. Ze doen mee aan projecten zoals de First Lego League of volgen lessen op excellent niveau. Een deel van de reguliere stof hoeft de leerling niet te doen, in plaats daarvan wordt er een uitdagendere opdracht gegeven, zoals deze lessen Frans.