Greijdanus in Concert: een podium vol talent!

14-3-2016 | Afgelopen vrijdagavond organiseerde het Greijdanus in Hardenberg een concert. Leerlingen en docenten verrasten het publiek met hun muzikale talenten.

Het publiek in de volle aula wordt getrakteerd op een gevarieerde avond. Moeiteloos schakelen de leerlingen tussen muziek uit de 17e en de 21e eeuw. Voor de examenkandidaten met muziek in hun pakket is de avond extra spannend, hun muzikale prestatie wordt namelijk beoordeeld met een cijfer. Muziekdocenten Adriaan Koops en Frank Kaman hebben afgelopen jaar geholpen met het perfectioneren van de eindpresentatie.

Piano, viool, trompet, dwarsfluit, gitaar en saxofoon; de talenten van leerlingen worden op veel verschillende muziekinstrumenten zichtbaar. Een sensationele drumbattle van Daan Prins en Obed Redder werkt aanstekelijk bij het publiek, waarna de prachtige stem van Nienke Dam de zaal muisstil krijgt. De avond wordt door de muziekdocenten afgesloten met een quatre-mains ‘Stay with me till the morning’. Hoewel het publiek er geen genoeg van kan krijgen, wordt toch verzocht de muzikale uitnodiging om tot de volgende ochtend te blijven niet te letterlijk te nemen.