Nieuws 2015 - 2016


Greijdanus Hardenberg trots op mooie examenresultaten
4-7-2016 | Afgelopen vrijdag zijn de laatste resultaten van de examens bekend gemaakt. Na een spannende periode van leren, examens maken en afwachten blijkt dat Greijdanus Hardenberg weer een prachtig slagingspercentage heeft behaald. 127 van de 128 vmbo-leerlingen zijn geslaagd en op de havo is dit zelfs 100% (43 leerlingen). Lees verder.


Voorafgids 2016-2017
Elk jaar krijgen alle leerlingen op het Greijdanus ter voorbereiding op het nieuwe cursusjaar de ‘Voorafgids’. Hierin staat belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar. Leerlingen kunnen onder andere lezen wanneer ze na de zomervakantie weer op school worden verwacht, welke boeken ze nodig hebben en wat belangrijke data zijn. Lees verder.


Premiere Grote Avond; Murder at the Mansion
9-6-2016, Hardenberg | Gisteren was de première van de voorstelling ‘Murder at the Mansion’ in theater de Voorveghter. De Grote Avond van het Greijdanus College in Hardenberg was dit jaar een spannende detective. Leerlingen en docenten zijn al weken bezig met de voorbereidingen voor dit stuk. Lees verder.


In top 10 van schrijfwedstrijd Veteranendag
8-6-2016 | Schrijf een brief aan een veteraan. Dat was de opdracht die leerlingen uit havo/vwo brugklassen kregen naar aanleiding van een gastles van ex-luitenant-kolonel bij de artillerie van de Koninklijke Landmacht, Harry Konings. Susan Halma haalde met haar brief de vijfde plek en werd daarom gisteren tijdens de les in het zonnetje gezet. Lees verder.


Sander Bosma is nationale voorleeskampioen
27-5-2016, Hardenberg | Gisteren werd Sander Bosma van het Greijdanus College in Hardenberg nationale Voorleeskampioen bij de jaarlijkse voorleeswedstrijd Read2Me. De finale vond plaats in de schouwburg van Amstelveen. Lees verder.


In top 10 van schrijfwedstrijd Veteranendag
25-5-2016 | Schrijf een brief aan een veteraan. Dat was de opdracht die leerlingen uit havo/vwo brugklassen kregen naar aanleiding van een gastles van ex-luitenant-kolonel bij de artillerie van de Koninklijke Landmacht, Harry Konings. Uiteindelijk kwam een van de brieven van de leerlingen in de top 10 van de schrijfwedstrijd Veteranendag terecht. Lees verder.


Grote Avond Greijdanus Hardenberg
19-5-2016 | Op 8 en 9 juni 2016 staan leerlingen van Greijdanus Hardenberg op het podium van Theater de Voorveghter met het stuk Murde at the Mansion. Kaarten zijn te koop op het Greijdanus in Hardenberg (Burg. Schuitestraat 7a). Lees verder.


Heidi Hassenmüller geeft lezing in mediatheek
14-4-2016 | Afgelopen maandag kreeg het Greijdanus College in Hardenberg bezoek van de Duitse schrijfster Heidi Hassenmüller. Om het lezen van Duitse literatuur te stimuleren, nodigt het Goethe-Instituut elk jaar een Duitstalige schrijver van een actueel jeugdboek uit voor een tournee langs Nederlandse scholen. Deze lezing in Hardenberg vond plaats voorafgaand aan de dag van de Duitse taal op 21 april. Lees verder.


Pannenkoeken bakken en verkleed sporten met Spaanse leeftijdsgenoten
11-4-2016 | Afgelopen week had het Greijdanus College in Hardenberg bezoek van 10 leerlingen uit Spanje. De groep volgde lessen en deed mee aan activiteiten. De uitwisseling werd georganiseerd in het kader van het project ‘Cubic Miles’. Leerlingen uit Spanje en Nederland doen een onderzoek in hun omgeving binnen een kubieke mijl. De uitwisseling biedt mogelijkheden om dit project te bespreken. Lees verder.


Sander Bosma wint regionale finale Read2Me
4-4-2016 |  Afgelopen vrijdag waren in Apeldoorn de voorrondes van de Nederlandse Kampioenschappen Read2Me voor de provincies Overijssel en Gelderland. Greijdanusleerling Sander Bosma werd kampioen in deze ronde en mag door naar de landelijke finale! Lees verder.


Eersteklassers geven Franse les
4-4-2016, Hardenberg | Afgelopen donderdag en vrijdag gaven vier vwo-leerlingen van het Greijdanus Franse les op basisschool de Vlinder en de Doekesschool in Hardenberg. Deze extra opdracht deden zij in het kader van ‘vwo excellent’, waarbij leerlingen die dat aankunnen extra uitdaging krijgen aangeboden. Lees verder.


Greijdanus in Concert: een podium vol talent!
14-3-2016 | Afgelopen vrijdagavond organiseerde het Greijdanus in Hardenberg een concert. Leerlingen en docenten verrasten het publiek met hun muzikale talenten. Lees verder.


Sander Bosma is nieuwe voorleeskampioen Hardenberg | Tekst: Hardenberg.nu
18-2-2016 | Sander Bosma van het Greijdanus College uit Hardenberg mag zich de nieuwe voorleeskampioen van Hardenberg noemen. Hij won eerder al dezelfde prijs als basisschoolleerling in groep 7 en 8. Hij vertegenwoordigt Hardenberg bij de provinciale finale op zaterdag 2 april bij CODA in Apeldoorn. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Hardenberg - Maandag 8 februari 2016
1-2-2016, Hardenberg | Op maandag 8 februari organiseert het Greijdanus College in Hardenberg een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 8. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar aan de Burgemeester Schuitestraat 7a. Lees verder.


Open dag Greijdanus Hardenberg
28-1-2015 | Op woensdag 27 januari 2016 organiseerde het Greijdanus College in Hardenberg een open dag. Lees verder.


Filmen in Hardenberg
17-12-2015 | Om het verhaal van de Vriendenstichting nog beter te kunnen vertellen, zijn we bezig met het maken van een promofilm. In de film worden verhalen verteld over wat de Vriendenstichting is en kan zijn. Verhalen over medewerkers, ouders, leerlingen en andere betrokkenen die hun kapitaal delen. Over betrokken zijn bij elkaar en bij de maatschappij. Lees verder.


Excellent klas
14-12-2015 | Binnenkort gaan we op het Greijdanus in Hardenberg weer starten met een excellent klas voor leerlingen van groep 8. Tijdens vier middagen worden kinderen die meer aankunnen  dan de reguliere lesstof uitgedaagd met opdrachten. Lees verder.


Leerlingen Greijdanus Hardenberg naar Benelux-finale Lego League
7 december 2015 | Vrijdag 27 november vond de First Lego League plaats. Voor deze jaarlijkse wedstrijd bouwen leerlingen robots van Lego waarmee ze bepaalde opdrachten uitvoeren. Wekenlang is er onder leiding van Michiel de Gelder elke donderdag gebouwd en geoefend door leerlingen uit klas 1, 2 en 3. Toen was het zover. ’s Middags keken leerlingen en docenten in de aula vol spanning via een livestream toe. Lees verder.


Mediatheek Greijdanus Hardenberg wint 2e prijs ‘beste leesomgeving’
3 december 2015 | De mediatheek van het Greijdanus College in Hardenberg heeft de tweede plaats behaald in de wedstrijd voor ‘Beste Leesomgeving van Nederland’, georganiseerd door Stichting Lezen en Passionate Bulkboek. Afgelopen week namen mediathecarissen Linda Smit en Hanneke Alberts een cheque ter waarde van €500 in ontvangst. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Hardenberg - Maandag 9 november 2015
27-10-2015 | Op maandag 9 november organiseert het Greijdanus College in Hardenberg een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 8. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar aan de Burgemeester Schuitestraat 7a. Lees verder.


Schrijvers in de mediatheek van Greijdanus Hardenberg
19-10-2015 | Auteurs Gerard van Gemerd en Jeanette Molema waren vrijdag op het Greijdanus College in Hardenberg. In het kader van de Kinderboekenweek vertelden zij eersteklassers vmbo tl over hun werk. Dit werd georganiseerd in samenwerking met boekhandel Heijink. Lees verder.


Van Hardenberg naar Nairobi voor High School kids
17-10-2015 | Van maandag 12 t/m zaterdag 17 oktober 2015 kwam het Greijdanus College in Hardenberg in actie voor de stichting Huruma MEVA. Een week lang fietsten leerlingen en docenten op spinningsfietsen om geld in te zamelen voor een High School project in Kenia. De actie heeft in totaal 7289 euro opgebracht. Lees verder.


Chris van der Meulen nieuwe directeur Greijdanus Hardenberg
1-10-2015 | Greijdanus Hardenberg krijgt per januari 2016 een nieuwe vestigingsdirecteur. Chris van der Meulen gaat leiding geven aan de gereformeerde school voor voortgezet onderwijs aan de Burgemeester Schuitestraat. Lees verder.


Leerlingen Greijdanus in actie voor vluchtelingenvrouwen
24-9-2015 | Twee leerlingen van het Greijdanus College in Hardenberg hebben zich vorige week vol enthousiasme ingezet voor vrouwelijke vluchtelingen. In een brief riepen ze onderbouwklassen van de havo op om toiletspullen in te zamelen voor vluchtelingenvrouwen in Griekenland. Lees verder.


FF doorstuderen en dan docent worden bij Greijdanus? - Wij verdubbelen je beurs en garanderen een baan!
17-9-2015 | Als je niet langer dan twee jaar geleden een (bachelor of master) diploma hebt behaald in één van de tekortvakken Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Frans of Engels en je studeert of gaat studeren voor een educatieve master voor één van die vakken, willen wij je de kans geven om te komen werken bij ons op school. Het Greijdanus College - met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Enschede of Meppel - zoekt jonge mensen die hun vak kennen en samen met ons de boodschap van Christus willen voorleven en uitdragen in het onderwijs. Lees verder.


Greijdanus neemt afscheid van Jilles de Vries
7-9-2015 | Afgelopen donderdag nam Jilles de Vries afscheid van zijn collega’s van het Greijdanus in Hardenberg. Na bijna 21 jaar trouwe dienst gaat de zorgcoördinator met pensioen. Afgelopen vrijdag was er een receptie waarbij op passende wijze afscheid werd genomen. Lees verder.


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


 

De niewsberichten van cursusjaar 2014-2015 leest u hier.