Excursie Winterberg

Verslag Wim Gerrits

16-2-2015 | Op 2 en 9 februari gingen tweedeklassers uit ktl en havo/vwo naar Züschen, bij Winterberg, voor een kennismaking met de Wintersport. 183 leerlingen deden er een geweldige ervaring op en zijn heel enthousiast geworden. Veel ouders hebben al een verzoek gekregen om dit ook eens met het eigen gezin te doen.

Beide dagen zaten alle leerlingen al voor 06.00 uur in de bus waarmee is bewezen dat, als het moet, ze echt wel op tijd kunnen komen. In Züschen lag ongeveer 60 cm sneeuw en dat is ruim voldoende voor een dag Wintersport.

Voor de meesten was het een eerste kennismaking met de wintersport en dat gaf veel plezier en hilarische momenten. “Meneer, deze schoenen zijn veel te groot en ze passen niet bij mijn kleren". Reactie; “o ja, je bent hier gekomen om er goed uit te zien.”
Hoe maak je die geweldige grote schuiten van schoenen vast op die veel te lange latten en waar kan je dat het beste doen? Meer dan de helft wist dit echt niet en dat was te zien ook. Sommigen probeerden dit op de helling en dan vertrek je op één ski. Maar na wat schermutselingen kregen de meesten het wel door en dan wordt het leuk.

Ook was er voor iedereen, op zijn Duits, “ein menu, mit Wurst, Frittes und ein Getränk” en dat moesten ze zelf regelen. Zo werd er tegelijk nog een lesje Duits geleerd en weet iedere leerling nu wat een ‘imbiss’ is. Daarnaast heeft ook menig docent zijn/haar Duits weer een beetje opgehaald, want er was ook onder hen wel enige verlegenheid.

Een halve dag is kort en voor de leerlingen die het redelijk snel doorhadden was het veel te snel weer tijd om te vertrekken. Rond 19.00 uur was de bus weer terug in Hardenberg. We kunnen terugkijken op twee fantastische dagen waar de leerlingen buiten konden 'sporten' en de mobiel even niet belangrijk was.