Lieke nationaal voorleeskampioen

27-5-2015 | Lieke Star, leerling van het Greijdanus College in Hardenberg, is gisteren nationale voorleeskampioen geworden bij de wedstrijd Read2Me. Dit is een landelijke voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs.

Al tijdens de regionale voorronde sprong Lieke er bovenuit met het voorlezen van een stuk uit het boek ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens. Gisteren mocht ze samen met 11 leerlingen uit het hele land meedoen aan de landelijke wedstrijd in theater TivoliVredenburg in Utrecht.

“Het was superleuk om mee te doen. Mijn klas was er ook bij en had spandoeken gemaakt. Voorafgaand aan de wedstrijd vond ik het wel spannend, maar toen ik begon met voorlezen vond ik het helemaal niet meer eng. Ik heb een stuk voorgelezen uit het boek ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ van John Boyne. Ik heb dit heel veel geoefend bij mijn familie.” 

Bij de prijsuitreiking concludeert de jury dat Lieke een mooie en heldere stem heeft. De mimiek in haar gezicht in combinatie met de juiste momenten stiltes laten vallen, zorgen ervoor dat het complete plaatje klopt.

 


Voorleeskampioen Lieke naar landelijke finale

Artikel de Toren (30 maart)
30-3-2015 | Lieke Star, leerlinge van het Greijdanus in Hardenberg, is zaterdag 28 maart Overijssels kampioen geworden bij de wedstrijd Read2Me.

Read2Me! Is een landelijke voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs. De wedstrijd begint op school, waarbij een schoolkampioen wordt gekozen. Daarna is de lokale bibliotheek aan zet: schoolkampioenen van meerdere VO-scholen gaan de strijd met elkaar aan om gemeentelijk kampioen te worden. Dit jaar doet de gemeente Hardenberg voor het eerst mee. Naast het Greijdanus waren er schoolkampioenen van het Vechtdal College Hardenberg en De Zeven Linden uit Dedemsvaart.

De provinciale finale was een gecombineerde: samen met de kampioenen van VO-scholen uit de provincie Gelderland. In de aula van het Candea College in Duiven mocht Lieke de eer van Hardenberg hoog houden. En met succes. Zij las voor uit het boek 'Achtste- groepers huilen niet' van Jacques Vriens. Volgens de jury deed ze dat met een heldere, prettige stem en sprak zelfs moeilijke woorden foutloos uit. Haar inlevingsvermogen was heel goed en ze wist de sfeer van het verhaal uitstekend op het publiek over te brengen. Ook het tempo waarin werd voorgelezen was prima.

Voorzien van een grote kampioensbeker, bloemen en andere attenties ging Lieke met een grote glimlach naar huis. Ze mag zich nu gaan voorbereiden op de landelijke finale, in mei in Utrecht.

 


Lieke voorleeskampioen!

20-2-2015 | Donderdagmiddag las Lieke Star tijdens de bibliotheekronde van de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me een spannend fragment voor uit het boek ‘Achtste groepers huilen niet’ geschreven door Jacques Vriens. Hiermee werd ze voorleeskampioen voortgezet onderwijs van de gemeente Hardenberg.

Akkie een stoer en jongensachtig meisje van 12 jaar voetbalt graag op het veldje bij de school. Als ze daar ruzie krijgt met Joep, besluit ze het uit te vechten in het parkje bij de school. Door de goede voorleesstem van Lieke werden de luisteraars helemaal meegenomen in het verhaal. Het lijkt bijna alsof je toeschouwer bent van het ruziënde duo aan de rand van het voetbalveldje.

Nadat een aantal andere kandidaten voorgelezen hadden, was het wachten op het  oordeel van de deskundige jury. Na lang beraad, bleek dat Lieke de voorleeskampioen is geworden. Ze gaat zaterdag 28 Maart voorlezen in Duiven met de provinciale voorleesrondes. Veel succes Lieke!