Plusleerlingen krijgen techniekles

17-2-2015 | Plusleerlingen van zes verschillende basisscholen kregen de afgelopen weken techniekles op het Greijdanus College in Hardenberg. Met deze lessen werd extra uitdaging aangeboden en een mogelijkheid om alvast kennis te maken met de middelbare school. Gisteren presenteerden de kinderen het door hen gemaakte werkstuk aan de ouders.

De plusleerlingen uit groep 8 werden tijdens de technieklessen uitgedaagd om een technisch vraagstuk op te lossen. De opdracht was; verplaats een rode bal zo snel mogelijk van punt a naar punt b. De leerlingen hadden plankjes en veel verschillende soorten gereedschap tot hun beschikking. Boren, timmeren, zagen… er werd enthousiast gewerkt totdat er een mooie houten sluis ontstond waar de bal doorheen kon rollen.

Vandaag presenteren de leerlingen het werkstuk aan hun ouders en wordt een wedstrijd gehouden welk groepje de snelste sluis heeft gemaakt. Gespannen kijken de kinderen toe als hun werkstuk wordt getest. De leerlingen van basisschool de Fakkel hebben gewonnen, hun bal rolt in 4,67 seconden door de sluis naar het eindpunt.