Slootdiertjes en vossen tijdens introductieweek

22-8-2014 | Deze week hadden eerstejaarsleerlingen van het Greijdanus College in Hardenberg een introductieweek. Behalve de benodigde boeken ophalen en kennis maken met de nieuwe vakken, leerden de leerlingen elkaar en hun docenten op een ontspannen manier kennen.

Deze week zitten de eerstejaars van Greijdanus Hardenberg nog even niet met hun neus in de boeken. Op een ochtend staan ze met een netje in hun hand naast een Hardenbergse sloot. Ze zijn druk bezig met het vangen van allerlei beestjes die hier te vinden zijn. Een leuke en ontspannen manier om kennis te maken met je klasgenoten. Jenna: “Ik heb een leuke klas en dit is een gezellige manier om elkaar te leren kennen. Volgende week zal het wel iets anders zijn als de lessen echt beginnen.”

In natuuractiviteitencentrum ‘De Koppel’ leren de bruggers van alles over de flora en fauna in Hardenberg. Het is duidelijk dat de leerlingen zich al op hun gemak voelen, ze wisselen in de groep allerlei ervaringen uit over dieren die ze in de vakantie hebben gezien. Behalve de uitstapjes in de natuur, doen de leerlingen mee aan een vossenjacht in het centrum van Hardenberg, gaan ze zwemmen en bespreken ze het thema pesten naar aanleiding van een voorstelling van cabaretier Ruurd Walinga.