Examenkandidaten muziek in de spotlights

‘Greijdanus in Concert’

23-3-2015 | Afgelopen vrijdagavond organiseerde het Greijdanus College een concert. Examenleerlingen met muziek in hun programma toonden hun talent aan publiek tijdens de eerste editie van ‘Greijdanus in Concert’. Pop en klassiek wisselden elkaar moeiteloos af tijdens het avondvullende programma.

De aula van het Greijdanus zit vol publiek wanneer de examenkandidaten klaar staan voor hun optreden. Andries Tigelaar bijt het spits af met het prachtige stuk ‘Nuvole Bianche’ van de pianist Ludovico Einaudi. Een viertal zangeressen in de dop vertolkt ‘Jar of Heart’ van Christina Perri waarna alle registers open gaan tijdens een spectaculaire drumsolo van Hein Salamons. Grote indruk maakt zangeres en gitarist Sanne van der Veen. Naast een geheel eigen vertolking van het bekende ‘Jolene’ van Dolly Parton, laat ze het zelf componeerde ‘The Dance’ horen.

Dat een aantal docenten ook buiten hun eigen vakgebied over talent beschikt, blijkt onder andere uit  een optreden van mevrouw Jansen (wiskunde) en mevrouw de Vries (Engels), zij spelen samen op viool een stuk van Jean Marie Leclair. Met een vrolijk quatre-mains op piano sluiten muziekdocenten Kaman en Koops de avond af.