Nieuws 2014-2015


Vertrek Ton Sebens als vestigingsdirecteur Hardenherg
Geachte ouders(s)/verzorger(s), Deze week is duidelijk geworden dat met ingang van het nieuwe cursusjaar Ton Sebens afscheid zal nemen als vestigingsdirecteur van het Greijdanus College in Hardenberg. Hij gaat dezelfde functie bekleden bij de Greijdanus-vestiging in Meppel. Daar was een vacature ontstaan vanwege het vertrek van de huidige directeur, Karine Vreugdenhil. Lees de hele brief.


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


Lieke nationaal voorleeskampioen
27-5-2015 | Lieke Star, leerling van het Greijdanus College in Hardenberg, is gisteren nationale voorleeskampioen geworden bij de wedstrijd Read2Me. Dit is een landelijke voorleeswedstrijd voor leerlingen uit de eerste klas van het voortgezet onderwijs. Vandaag wordt ze op school in het zonnetje gezet. Lees verder.


Voorleeskampioen Lieke naar landelijke finale
30-3-2015 | Lieke Star, leerlinge van het Greijdanus in Hardenberg, is zaterdag 28 maart Overijssels kampioen geworden bij de wedstrijd Read2Me. Lees verder.


Examenkandidaten muziek in de spotlights
23-3-2015 | Afgelopen vrijdagavond organiseerde het Greijdanus College een concert. Examenleerlingen met muziek in hun programma toonden hun talent aan publiek tijdens de eerste editie van ‘Greijdanus in Concert’. Pop en klassiek wisselden elkaar moeiteloos af tijdens het avondvullende programma. Lees verder.


Greijdanus in concert
3-3-2015 | Op vrijdag 20 maart 2015 organiseert het Greijdanus College in Hardenberg een concert. Examenleerlingen met muziek in hun programma treden op voor publiek met ‘Greijdanus in Concert’. De avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat er koffie klaar aan de Burgemeester Schuitestraat 7a. De toegang is gratis. Lees verder.


Lieke voorleeskampioen!
20-2-2015 | Donderdagmiddag las Lieke Star tijdens de bibliotheekronde van de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me een spannend fragment voor uit het boek ‘Achtste groepers huilen niet’ geschreven door Jacques Vriens. Hiermee werd ze voorleeskampioen voortgezet onderwijs van de gemeente Hardenberg. Lees verder.


Plusleerlingen krijgen techniekles
17-2-2015 | Plusleerlingen van zes verschillende basisscholen kregen de afgelopen weken techniekles op het Greijdanus College in Hardenberg. Met deze lessen werd extra uitdaging aangeboden en een mogelijkheid om alvast kennis te maken met de middelbare school. Gisteren presenteerden de kinderen het door hen gemaakte werkstuk aan de ouders. Lees verder.


Excursie Winterberg
16-2-2015 | Op 2 en 9 februari gingen tweedeklassers uit ktl en havo/vwo naar Züschen, bij Winterberg, voor een kennismaking met de Wintersport. 183 leerlingen deden er een geweldige ervaring op en zijn heel enthousiast geworden. Veel ouders hebben al een verzoek gekregen om dit ook eens met het eigen gezin te doen. Lees verder.


Lezing van schrijver Rob Ruggenberg
5-2-2015 | Op donderdag 5 februari was schrijver Rob Ruggenberg op het Greijdanus College in Hardenberg. Tijdens een interactieve lezing aan drie vmbo brugklassen gaf hij een kijkje in het schrijfproces van een van zijn boeken. Lees verder.


Leerlingen halen certificaat basisveiligheid
23-1-2015 | Zestien leerlingen van Greijdanus Hardenberg kregen afgelopen donderdag een certificaat basisveiligheid VCA uitgereikt. Dit is het resultaat van de cursus VCA die werd gegeven in samenwerking met Educatum. Bijzonder is dat voor het tweede opvolgende jaar alle deelnemers zijn geslaagd. Lees verder.


In actie voor de voedselbank
23-1-2015 | Leerlingen uit de derde klas van Greijdanus Hardenberg waren afgelopen tijd in actie voor de Voedselbank. In groepjes bedachten ze manieren om geld in te zamelen, met als resultaat een bedrag van  € 504,15. Lees verder.


Hadassa, ster van Susa - Theatervoorstelling
20-11-2014 | Op vrijdagavond 28 november komt de Siriz Tour op het Greijdanus in Hardenberg met de theatervoorstelling: Hadassa, ster van Susa. De avond is speciaal voor vrouwen om hen bewust te maken van situaties waarin veel jongeren zich bevinden. Lees verder.


Dagboek van een ontvoering
18-11-2014 | Bertine Datema zit net in de tweede klas van het vwo en heeft nu al een eerste boek op haar naam staan. Dagboek van een ontvoering heet haar pas uitgegeven boek. Ze heeft er ongeveer een jaar aan gewerkt. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Hardenberg | 19 november 2014
5-11-2014 | Op woensdag 19 november organiseert het Greijdanus College in Hardenberg een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 8. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar aan de Burgemeester Schuitestraat 7a. Lees verder.


Slootdiertjes en vossen tijdens introductieweek
22-8-2014 | Deze week hadden eerstejaarsleerlingen van het Greijdanus College in Hardenberg een introductieweek. Behalve de benodigde boeken ophalen en kennis maken met de nieuwe vakken, leerden de leerlingen elkaar en hun docenten op een ontspannen manier kennen. Lees verder.


Eerste vwo 4 klas gestart op Greijdanus Hardenberg
22-8-2014| Deze week is een eerste klas vwo 4 van start gegaan op het Greijdanus College in Hardenberg. Leerlingen kunnen straks op deze school ook hun vwo-diploma halen. Het onderwijsaanbod aanvullen met een vwo-bovenbouw is een logische ontwikkeling gezien de goede havo-examenresultaten van de afgelopen drie jaar. Lees verder.


Schoolgids Hardenberg 2014-2015
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. De schoolgids is bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


 

De niewsberichten van cursusjaar 2013-2014 leest u hier.