Naar de brugklas van Greijdanus?!

Groep 8 en dan …? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar … naar welke school en … welke richting? Net als je ouders en de basisschool wil Greijdanus je hier graag bij helpen. Op onze website stellen we onszelf aan je voor zodat je ons vast een beetje leert kennen.

 Een dagje op het Greijdanus - film gemaakt door leerlingreporters Daan Prins en Tim Wijnholt

Onderwijs
Net als op de basisschool krijg je op het Greijdanus College onderwijs. Je hebt een eigen klas, maar niet meer je eigen lokaal. De afstand naar het Greijdanus is in vergelijking met de afstand naar je oude school meestal ook groter. Misschien moet je wel met de fiets, bus of trein naar Greijdanus Hardenberg. 

Leerroutes
Op onze school geven we lessen die aansluiten bij jouw niveau. Omdat niet iedereen hetzelfde is, zijn er dus verschillende leerroutes. Er zijn twee hoofdrichtingen: we hebben het vmbo, die weer opgedeeld is in verschillende afdelingen, en de richting havo/vwo en gymnasium. In de eerste twee leerjaren krijg je te maken met ongeveer veertien verschillende vakken. Lees meer over de leerroutes.

Vakken
Net zoals je nu gewend bent volg je op het Greijdanus College ook allerlei lessen. Wel heb je straks voor elk vak een andere docent en ook nog eens veel meer vakken. Godsdienst, Nederlands, Engels, Frans, Duits, aardrijkskunde, geschiedenis, wiskunde, biologie, verzorging, drama, muziek, handvaardigheid, tekenen, techniek en lo (gymnastiek).

De lesdag bestaat uit een aantal lesblokken. Tussen de blokken door heb je een kleine pauze. De lessen worden gegeven tussen 8.45 uur en 15.30 uur. Maar elke klas heeft een aantal dagen dat je later kunt beginnen of je eerder vrij bent. Het Greijdanus heeft een kantine, tafelvoetbal en een mediatheek, dus in de pauzes ga je je ook wel vermaken! 

Chromebooks
Op het Greijdanus werken we met Chromebooks in de klas. Als je bij ons op school op komt, dan krijg je van de school een Chromebook. Hierdoor heb je nooit meer een zware rugzak! Je krijgt voor de meeste vakken geen boeken meer. De vakken waar je ook boeken voor krijgt, kun je in je kluisje bewaren. In de lessen werk je op  je Chromebook. Dat heeft veel voordelen! Zo kun je gebruik maken van handige programma’s en apps en heb je altijd internet bij de hand zodat je van alles kunt nazoeken.

Activiteiten
Op het Greijdanus worden ontzettend veel activiteiten georganiseerd. Zoals sportdagen, klassenavonden en acties voor goede doelen. Naast de gewone lesweken zijn er soms ook projectweken. Daarin zijn verschillende activiteiten gepland en meestal vervalt dan het gewone lesrooster. Ook zijn er excursies en vieringen.

Hou je van zingen of speel je een instrument? Greijdanus heeft een schoolband die regelmatig oefent. Ook is er elk jaar een ‘Grote Avond’, waarin leerlingen hun uiterste best doen om een fantastisch theaterstuk op de planken te krijgen. Lees meer over activiteiten.