Barbecueën met ‘Vrienden van Greijdanus’ in Enschede

1-9-2015 | Afgelopen vrijdag organiseerde het Greijdanus College in Enschede een barbecue voor ouders, medewerkers en leerlingen. Het was een moment om elkaar op een ontspannen manier te ontmoeten en kennis te maken met het nieuwe concept ‘Vrienden van Greijdanus’. 

Het Greijdanus in Enschede is een kleine school, waar de betrokkenheid op elkaar groot is. De school heeft veel in huis en ‘Vrienden van Greijdanus’ wil dit delen met de omgeving. Andersom wordt gevraagd aan ouders, kerken en maatschappelijke organisaties om op een nieuwe manier betrokken te zijn bij de school. De school vraagt hen wat ze willen en kunnen delen van hun persoonlijk ‘kapitaal’ in tijd, ideeën en expertise. Zo wordt op een hedendaagse manier vorm gegeven aan het oude concept van de schoolvereniging. 

Rond de barbecue van afgelopen vrijdag kwam dit op een mooie manier bij elkaar. Leerlingen deelden hun talenten in de organisatie van deze activiteit. Het was een gezellig moment van ontmoeting voor ouders, medewerkers en leerlingen. Ook broertjes en zusjes waren uitgenodigd. Voor hen was er van alles te doen; van een potje voetbal of trefbal tot het maken van een eigen graffiti tag. 

Tijdens de barbecue werd kennis gemaakt met het nieuwe concept ‘Vrienden van Greijdanus’. Mathilde Tempelman, manager Vrienden van Greijdanus: “Ouders boden spontaan dingen aan die ze met de school wilden delen. Bijvoorbeeld hulp bij beroepskeuze van leerlingen door te vertellen over hun eigen beroep. Ons gezamenlijke doel is uiteindelijk om als school zowel leer- als leefgemeenschap te zijn. Betrokken op de leerlingen, de maatschappij en elkaar.”


Klik hier voor meer informatie over Vrienden van Greijdanus.