“Ik weet nu hoe ik een lekke tent moet bouwen”

Teambuildingskamp Greijdanus Enschede

20-10-2014 | Leerlingen uit de examenklas van Greijdanus Enschede waren van 8 t/m 10 oktober op teambuildingskamp in Hardenberg. Voor de leerlingen was dit een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen. Hieronder volgt het verslag van meneer Zweers, docent lo in Enschede.

Kamp = Plaats waar een groep mensen tijdelijk verblijft, vrijwillig of gedwongen. Georganiseerde groepsvakantie in een eenvoudige accommodatie.
Teambuilding = Het creëren van een hecht teamverband.

Een paar dingen heb ik van leerlingen terug gehoord: Een gedwongen verblijf, eenvoudige accommodatie maar gelukkig ook dat er een hecht team is ontstaan.

Het teambuildingskamp begon met een fietstocht van ruim 50 km van Enschede naar Rheeze (Hardenberg). Aangekomen in Hardenberg begonnen de activiteiten die met als doel hadden: je eigen talenten maar ook de talenten van de anderen ontdekken en accepteren. Enkele activiteiten die daarbij hoorden waren: boogschieten, een Da Vinci brug bouwen, vuur maken en hierboven koken. Na een wandeling naar het bos werd er door goed samenwerken een mooi bivak gebouwd! Helaas zijn sommige leerlingen erachter gekomen dat mooi niet altijd waterdicht is, want rond 01.00 uur ‘s nachts hadden we last van een bui, die helaas anderhalf uur duurde. Slaapzakken, slaapmatjes, tassen, kleren, eten, leerlingen én de wc-rol waren doorweekt!

Highlandgames, mountainbiken en kanovaren
De volgende ochtend konden de leerlingen heerlijk ontbijten, nadat ze de tenten hadden afgebroken en een wandeling van een half uur naar het buitensport bedrijf hadden gemaakt. Het enthousiaste straalde er van af! Deze dag stond in het teken van highlandgames, mountainbiken en kanovaren.

Het opfrissen kon in de groepsaccommodatie waar we de tweede nacht zouden slapen. Toen de groep weer in hun comfortzone was kwamen de sterke verhalen.
De volgende morgen moest er weer terug naar Enschede worden gefietst. De groep bleek nog genoeg energie te hebben en kwam dus zelfs te vroeg aan in Enschede!

De leerlingen hebben in ieder geval een leuke tijd gehad. Enkele citaten:
“Ik vond het een bijzonder kamp en vooral ook sportief. Ook kom je nu met mensen in contact waarvan je eerst dacht dat je ze misschien niet mocht, maar die uiteindelijk toch heel leuk waren. Het was natuurlijk ook super gezellig. Ik heb geleerd om samen te werken met het bouwen van tenten.”

“Er waren een paar mensen waar ik helemaal niet mee om ging, maar die heb ik nu wel beter leren kennen. Het mountainbiken was natuurlijk ook heel leuk, lekker vies worden! Ik heb geleerd hoe ik een lekke tent moet bouwen.”