Greijdanus Kerstbazaar voor Kledingbank brengt 2000 euro op

19-12-2014 | Gisteren was de jaarlijkse kerstbazaar op het Greijdanus in Enschede. In totaal heeft dit 2000 euro opgebracht voor de Stichting Kledingbank!

Bij de ingang van de school worden bezoekers verwelkomd door talloze waxinelichtjes en gezellige vuurkorven. Ook binnen is het erg sfeervol versierd met lampjes en kerstbomen. Vanaf het podium klinkt muziek van groepjes leerlingen.

Er is van alles te koop op de bazaar; van zelfgemaakte cakejes en kerstartikelen tot sleutelhangers en kettingen. Omdat de kerstbazaar rond etenstijd plaatsvindt is er ook volop gelegenheid voor een hapje en een drankje. Oliebollen, appeltaart, pannenkoeken, erwtensoep en zelfs Syrische lekkernijen zijn er te koop. Buiten staat een barbecue waar leerlingen hamburgers verkopen.

Leerlingen hebben zich in de afgelopen maanden in diverse werkgroepen bezig gehouden met de voorbereiding van de kerstbazaar. Dat is te zien aan de hoeveelheid activiteiten die er te doen zijn in de school, waaronder sumoworstelen, boogschieten en oud-Hollandse spelletjes. De bezoekers vermaken zich dan ook prima op de bazaar. 

Stichting Kledingbank Enschede
De Stichting Kledingbank kan de opbrengst van de bazaar goed gebruiken. Ondanks dat het volledig op vrijwilligers draait zijn er toch bepaalde kosten die elke maand betaald moeten worden, zoals de huur van het pand, elektriciteit en onderhoud.