Nieuws 2014-2015


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


Leerlingen lopen mee in The Passion
8-4-2015 | Op donderdag 2 april was de vijfde editie van de live tv-productie The Passion. Dit jaar vond het plaats in de binnenstad van Enschede, waar zich ook een van de Greijdanus vestigingen bevindt. Een aantal leerlingen van onze school liep mee in de processie en mocht helpen om het kruis te dragen. Lees de ervaringen van godsdienstdocent Jasper Knol en twee leerlingen.
 


Leerlingen Greijdanus lopen mee in The Passion
1-4-2015 | Op donderdag 2 april is de vijfde editie van de live tv-productie The Passion. Dit jaar vindt het plaats in de binnenstad van Enschede, waar zich ook een van de Greijdanus vestigingen bevindt. Een aantal leerlingen van onze school loopt mee in de processie en mag ook helpen om het kruis te dragen. Lees verder.


Greijdanus Kerstbazaar voor Kledingbank brengt 2000 euro op
19-12-2014 | Gisteren was de jaarlijkse kerstbazaar op het Greijdanus in Enschede. In totaal heeft dit 2000 euro opgebracht voor de Stichting Kledingbank! Lees verder.


Greijdanus Enschede geen ‘zwakke’ school meer
18-12-2014, Enschede | De Onderwijs Inspectie heeft bekendgemaakt dat het Greijdanus in Enschede een basisarrangement krijgt voor toezicht. Daarmee is de school verlost van het predicaat “zwakke school”. Dit was de conclusie van de Inspectie nadat ze gisteren een bezoek aan de school brachten en kwaliteitsonderzoek deden naar de organisatie van het onderwijs en de resultaten van de school. Lees verder.


Als er eventjes een time-out nodig is | Artikel Tubantia 29 november 2014
ENSCHEDE – Zomaar even de klas uit lopen om te praten over je frus­traties en elke week hulp krijgen bij het inplannen van je huis­werk? Voor vijftien kinderen op de Enschedese scholengemeen­schap Greijdanus is dat tegenwoor­dig heel normaal. Lees verder.


Kerstbazaar voor Kledingbank
2-12-2014 | Op 18 december 2014 organiseert het Greijdanus in Enschede een kerstbazaar. De opbrengst gaat naar de Stichting Kledingbank Enschede. De bazaar is van 16.00 tot 20.00 uur aan de Deppenbroekstraat 4. Lees verder.


Opening Steunpunt voor passend onderwijs Greijdanus Enschede
30-10-2014 | Gisteren is op het Greijdanus College in Enschede het Steunpunt voor passend onderwijs geopend. Het Steunpunt is een plek in de school waar leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben terecht kunnen. Lees verder.


Teambuildingskamp Greijdanus Enschede
20-10-2014 | Leerlingen uit de examenklas van Greijdanus Enschede waren van 8 t/m 10 oktober op teambuildingskamp in Hardenberg. Voor de leerlingen was dit een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen. Hieronder volgt het verslag van meneer Zweers, docent lo in Enschede. Lees verder.


Schoolgids Enschede 2014-2015
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hier vindt u de digitale schoolgids van Enschede voor het schooljaar 2014-2015. De schoolgids is bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


De nieuwsberichten van cursusjaar 2013-2014 leest u hier.