Leerlingen rennen 4 mijl voor Teddy en Dancy

15-6-2015 | Afgelopen zaterdag deden 59 leerlingen en 11 docenten van het Greijdanus College in Zwolle mee met de scholencompetitie van de Wavin 4 Engelse Mijl. Naast de sportieve uitdaging liepen ze voor een goed doel; het High School project van de stichting Huruma Meva. Door de sponsoractie kunnen de Keniaanse Teddy en Dancy de High School afmaken.

De grote groep Greijdanus-leerlingen met herkenbare blauwe hardloopshirts gaat als laatste over de startlijn van de 4 mijl (6,4 km). Al weken voor de wedstrijd begonnen de voorbereidingen. Naast trainen, zochten ze ook sponsoren. Familie, vrienden, kennissen; iedereen heeft een steentje bijgedragen waardoor het mooie bedrag van bijna 4500 euro is ingezameld voor het High School project van stichting Huruma MevaHuruma Meva.

Teddy en Dancy
Teddy en Dancy zijn twee getalenteerde tieners van 16 en 13 uit Mandeva Kenia. Onlangs heeft hun vader zijn beide benen verloren door een aanslag van Al Shabaab. Gevolg is geen werk en dus geen inkomen. Deze financiële strop betekende het einde van de High School voor Teddy (1e klas) en Dancy (3e jaar). Door de sponsoractie van Greijdanus kunnen deze twee tieners nu toch hun opleiding afmaken.

Mede dankzij de sponsoren Viaa, SGJ, Ben’s Schoolcatering en Onderwijstalenten.nl hebben de leerlingen mooie sportieve prestaties neergezet en een goed doel gesteund.

 

> Uitslagen greijdanus scholieren 4 em 13 juni 2015 - jongens .pdf

> Uitslagen greijdanus scholieren 4 em 13 juni 2015 - meisjes .pdf