Vwo-delta

De meeste leerlingen weten nu nog niet zeker of ze in de toekomst naar de universiteit willen. Dat is wetenschappelijk onderwijs. Daar ga je pas over een jaar of zes heen. Logisch dat je het nu nog niet weet. Maar toch. Ook als je dit nog niet weet, heb je misschien nu al wel het gevoel dat het bij jou past om veel te weten te komen over van alles en nog wat. Ook je scores op de basisschool geven aan dat je veel interesse hebt in leren en dat het je ook goed lukt. Als dat zo is, zou jij die leerling kunnen zijn voor wie het vwo een prima plek is.

Je krijgt een gymnasiumdiploma als je naast andere vwo-vakken ook de klassieke talen Grieks en Latijn gevolgd hebt. Door deze talen te leren maak je kennis met de denkers uit de Griekse en Romeinse cultuur. Je leert daardoor ook standpunten van anderen te waarderen of te bediscussiƫren.

Maar niet alle vwo-leerlingen vinden het interessant om de klassieke talen te volgen. Zij willen misschien juist graag meer weten over filosofie, of over de natuurwetenschappen, of over kunst of andere culturen. Daarom bieden we in ons vwo naast of in plaats van de klassieke talen ook andere vakken aan. Dat doen we in drie delta-uren. In deze uren volg je vakken die je zelf kiest. Door de manier van werken willen we je een zelfstandige en onderzoekende houding aanleren. We noemen dat academische vorming.