Nieuws


Jan Terlouw geeft lezing
Door leerlingreporter Gerjan Brinksma
16-01-2017 | Op vrijdag 13 januari gaf schrijver en oud-politicus Jan Terlouw een lezing op het Greijdanus College in Zwolle. Hij vertelde tweedeklassers van vmbo kt over de Tweede Wereldoorlog en de invloed die dat op hem heeft gehad. Lees verder.


Maak Meer Marathon
December | Leerlingen van T(H)2 hebben met de Maak Meer Marathon 6569 euro ongezameld voor een onderwijsproject van de Verre Naasten voor Soedanese vluchtelingenkinderen in Egypte. Klik hier voor een filmpje.


Kerstviering door leerlingen van Greijdanus
15-12-2016, Zwolle | Op donderdag 23 december 2016 organiseren vwo 2 leerlingen van het Greijdanus College in Zwolle een kerstviering. De viering start om 12.30 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17 te Zwolle. Lees verder.


Kerstviering voor buurt- en stadsgenoten
14-12-2016 | Op donderdag 22 december 2016 organiseert het Greijdanus College in samenwerking met Vrienden van Greijdanus een bijzondere kerstviering voor buurt- en stadsgenoten. De viering vindt plaats aan de Pilotenlaan 1 te Zwolle en duurt van 14.15 tot 15.15 uur. Lees verder.


Holocaust Memorial Day
8-12-2016, Zwolle | Gisteren was op het Greijdanus in Zwolle een Holocaust Memorial Day. Leerlingen van vwo5 hadden workshops en luisterden naar lezingen over de bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Er waren gasten die vertelden vanuit hun beroep, zoals journalist Ad van Liempt en historicus Johannes Houwink ten Kate. Maar er werd ook verteld vanuit eigen ervaring. Lees verder.


Schoolkoor geeft kerstconcert in de Plantagekerk
1-12-2016 | Op zaterdag 17 december 2016 geeft het Greijdanus Schoolkoor een kerstconcert in de plantagekerk in Zwolle. Het concert begint om 20.00 uur aan de Ter Pelkwijkstraat 17 en is voor iedereen gratis toegankelijk. Lees verder.


Uitnodiging thema-avond vorming
Op woensdag 9 november 2016 organiseert het Greijdanus een thema-avond over identiteitsvorming van jongeren. Ouders en geinteresserden zijn van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn. Vanaf 19.45 staat de koffie klaar aan de Campus 5. Lees verder.


Uniek hoog leerlingenaantal Greijdanus College
30-9-2016, Zwolle | Het Greijdanus College heeft dit schooljaar een uniek record bereikt: de school behaalt het hoogste leerlingenaantal sinds de oprichting. Op 1 oktober,  de officiële teldatum, gaan er dagelijks 3753 leerlingen naar één van de vier locaties van Greijdanus - Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede – voor gereformeerd onderwijs. De school ziet het als resultaat van de inspanning om echt werk te maken van hun slogan ‘schitteren in Zijn licht’, door de christelijke identiteit praktisch te maken in het lessen en hoe ze school zijn. Lees verder.


Schoolkoor geeft uitzwaaiconcert voor reis naar Canada
20-9-2016 | Op zaterdag 8 oktober 2016 geeft het Greijdanus Schoolkoor een uitzwaaiconcert voorafgaand aan een reis naar Canada. Het concert begint om 20.00 uur in de Grote of Andreaskerk in Hattem en is voor iedereen gratis toegankelijk. Lees verder.


Havo/vwo leerlingen volgen colleges apologetiek AKZ+
Artikel van brugnieuws.nl
19-9-2016, Kampen | Zo’n tachtig leerlingen van de reformatorische scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen en van het gereformeerde Greijdanus College uit Zwolle volgen de komende vier woensdagmiddagen lessen apologetiek - over de verantwoording van het christelijk geloof -, georganiseerd door AKZ+. Lees verder.


Concert Wuivend Riet
Verslag door leerlingreporter en deelnemer Gerjan Brinksma | Foto's door leerlingreporter Rianne Platje
12-9-2016 | Zaterdag 10 september vond er in de uiterwaarden bij de IJssel een bijzondere muziekuitvoering plaats. Bij dit evenement, dat mede mogelijk werd gemaakt door het Greijdanus, speelden ruim 100 muzikanten van orkesten uit Zwolle en omgeving. Lees verder.


Informatie voor het nieuwe schooljaar
13-7-2016 | De zomervakantie is nu voor bijna iedereen aangebroken. Om in het nieuwe jaar weer goed van start te kunnen, hebben we een voorafgids voor leerlingen en een schoolgids voor ouders. Lees verder.


 

Klik hier voor het nieuws van 2015-2016.