Het aandeel van… De moestuin

De moestuin van de structuurklassen vmbo, is een mooi voorbeeld van dat waar de Vrienden van Greijdanus van dromen. De betrokkenheid en het enthousiasme van verschillende mensen komen rond de tuin bij elkaar. Ieder levert daarin een aandeel dat bij hem past, van pootaardappelen en tomatenplanten tot het frezen van de grond.

De adjunct directeur zocht naar een manier om het vak biologie voor de leerlingen van de structuurklassen praktischer te maken. De biologie docent opperde dat in de vorm van een moestuin te doen. En daar waren David en Roelof, twee jongens uit klas 2, wel voor te porren. Ze tekenden de tuintjes, berekenden de hoeveelheid grond per leerling en maakten een begroting voor de aanschaf van tuingereedschap. David regelde zelfs dat zijn broer, die hovenier is, de grond kwam frezen.

Een medewerker nam pootaardappels mee, van een ouder krijgt elke eersteklasser een tomatenplant een docent ging met de leerlingen mee om tuingereedschap te kopen en via Windesheim werd een enthousiaste student aan het project gekoppeld.