Greijdanus Experience! & Greijdanus Survival!

Doet jouw school op woensdag 22 november 2017 ook mee aan de "Greijdanus Experience!" of "Greijdanus Survival!"?  Voor de achtste-groepers mag je samen met je klas alvast
een kijkje nemen bij ons op school. Je ontmoet ook meteen achtste-groepers van andere scholen, misschien kom je volgend jaar wel bij ze in de klas!
In een ochtend maak je kennis met drie verschillende vakken bij ons op school. Je mag zelf kiezen welke. Je kunt bijvoorbeeld
kiezen uit Frans, Tekenen, Aardrijkskunde… en nog veel meer.

Voor de groepen zeven hebben we een leuke survival georgansieerd in onze sporthal. Vergeet niet om sportkleding en zaalschoenen mee te nemen.

Ook voor de ouders hebben we een leuk programma. We hebben speciaal voor u workshops georganiseerd onder andere over identiteit, werken met digitale leermiddelen, social media en pubers. Ook hebben we dit jaar weer een creche voor de kleine kinderen.

De inschrijving voor deze dag is inmiddels gesloten.

Om een idee te krijgen staat hieronder een verslag en filmpje van de "Greijdanus Experience! 2016"


28-11-2016 | Op woensdagochtend 23 november organiseerde het Greijdanus in Hardenberg een kennismakingsochtend voor groep 8 leerlingen, hun ouders en leerkrachten. Tijdens deze Greijdanus Experience volgden leerlingen lesjes en kregen ouders meer te horen over het onderwijs. 

De leerlingen die vandaag in school rondlopen zijn wat jonger dan normaal. Meer dan 180 groep achters maken kennis met het Greijdanus in Hardenberg. In drie lesjes die ze vooraf zelf hebben gekozen, krijgen ze alvast een beeld van de middelbare school. Voor de ouders en leerkrachten is er een speciaal programma met workshops waarbij verteld word over de identiteit van de school, social media en pubers, Chromebooks en over begeleiding.

De kinderen gaan na de dagopening enthousiast aan de slag; een zelfportret maken bij tekenen, kennis maken met de Duitse taal en cultuur, vliegtuigjes maken bij techniek, een quiz doen tijdens de les over Chromebooks. Bijna alle vakken van de middelbare school zijn vertegenwoordigd.

Met alle werkstukken in hun handen verlaten de toekomstige brugklassers met hun ouders een paar uur later het schoolgebouw. Een waardevolle ochtend blijkt na de reacties achteraf en voor herhaling vatbaar.

Filmpje gemaakt door leerlingreporters Daan Prins en Tim Wijnholt.