Nieuws 2015-2016


Klas 1 Greijdanus Meppel van start met maatwerkonderwijs
29 augustus 2016, Meppel | Vandaag starten de scholen weer. Een spannende dag voor nieuwe brugklasleerlingen die vandaag voor het eerst naar het voortgezet onderwijs gaan. Extra bijzonder is dat klas 1 van Greijdanus Meppel vandaag ook van start gaat met het vernieuwde onderwijsconcept gericht op maatwerk. Lees verder.


Informatie voor het nieuwe schooljaar
13-7-2016 | De zomervakantie is nu voor bijna iedereen aangebroken. Om in het nieuwe jaar weer goed van start te kunnen, hebben we een voorafgids voor leerlingen en een schoolgids voor ouders. Lees verder.


Schoolgidsen 2016-2017
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2016-2017. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Feestelijke start verbouw Greijdanus College Meppel
6 juli 2016, Meppel | Vanmiddag is bij het Greijdanus College, aan de Schoolstraat 5 in Meppel, op feestelijke wijze de start van de verbouwing gevierd. Er komt een nieuwe verdieping van circa 650 m2 bovenop de huidige aula van de gereformeerde school. Ter afsluiting van de kennismakingsmiddag voor nieuwe brugklasleerlingen werd het bouwbord onthuld door wethouder Vos en nieuwe brugklasleerlingen Lara Kamman en Mark Heetebrij. Lees verder.


Schitterende examenresultaten voor leerlingen van Greijdanus Meppel
4-7-2016, Meppel | Deze week is de diploma-uitreiking op het Greijdanus College in Meppel. Na een spannende examenperiode zijn er prachtige resultaten behaald door de leerlingen. Van het vmbo zijn 70 van de 71 leerlingen geslaagd en op de havo 26 van de 28. Eén leerling heeft de opleiding zelfs Cum Lade afgesloten. Lees verder.


Voorafgids 2016-2017
Elk jaar krijgen alle leerlingen op het Greijdanus ter voorbereiding op het nieuwe cursusjaar de ‘Voorafgids’. Hierin staat belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar. Leerlingen kunnen onder andere lezen wanneer ze na de zomervakantie weer op school worden verwacht, welke boeken ze nodig hebben en wat belangrijke data zijn. Lees verder.


Start verbouw Greijdanus Meppel
14-6-2016 | In november 2015 hebben we gehoord dat de gemeente Meppel extra financiële middelen ter beschikking stelt voor uitbreiding van ons schoolgebouw op de huidige locatie. Hier zijn we erg blij mee! Er wordt een nieuwe verdieping van circa 650 m2 gebouwd op de aula van de school. Passend bij het vernieuwde onderwijsconcept van onze school, hebben we afgelopen periode voorbereidingen getroffen en plannen rond inrichting uitgedacht. Inmiddels is gestart met het bouwproces. Eind 2016 word het bouwproces afgerond en begin 2017 nemen we de nieuwe vleugel in gebruik. Lees verder.


‘WaterGirls’ actief in Meppel
14-4-2016 | Only girls allowed. Dat is de insteek van Girlsday, zo ook bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Op donderdag 14 april werden 25 meiden van het Greijdanus College uit Meppel een ochtend meegenomen in ‘De wereld van het waterschap’. Op Girlsday maken meiden op jonge leeftijd kennis  met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats en staat bol van activiteiten speciaal door en voor ‘Girls’ georganiseerd. Met de deelname aan Girlsday probeert het waterschap vroegtijdig in the picture te komen bij deze latere baanzoekenden. Lees verder.


Greijdanus Meppel biedt leerlingen maatwerk
22 februari 2016, Meppel | Afgelopen week schreef Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker in een brief aan de tweede kamer dat leerlingen het recht krijgen om hun beste vakken op een hoger niveau te volgen. Het Greijdanus in Meppel is hier blij mee, want het sluit geheel aan bij het vernieuwde onderwijsconcept van de gereformeerde school, waarin maatwerk voor leerlingen het uitgangspunt is, evenals het uitdagen van leerlingen om vakken op een hoger niveau te volgen. Een interview met Greijdanus-directeur Ton Sebens. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Meppel
10-2-2016, Meppel | Op donderdag 11 februari 2016 organiseert het Greijdanus College in Meppel een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 7 en 8. De avond begint om 19.45 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar aan de Schoolstraat 5. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.   


Week van de maatschappelijk stage op Greijdanus Meppel
15-12-2015, Meppel | Via Stichting Present waren leerlingen van het Greijdanus College in Meppel afgelopen week actief met de maatschappelijk stage. Ze zetten zich in om bij te dragen aan een mooie samenleving en leren wat participeren is. Lees verder.


Microkrediet Greijdanus Meppel voor AZC Hoogeveen levert recordbedrag op
10-12-2015 | Voor tweedeklassers van tl, havo en havo/vwo van het Greijdanus College in Meppel wordt elk schooljaar een microkredietproject georganiseerd. Leerlingen krijgen 2 euro van de school en moeten ervoor zorgen dat ze met hun eigen onderneming geld verdienen. Deze keer werd als spaardoel gekozen voor vluchtelingen. Lees verder.


Greijdanus Meppel krijgt certificaat Havisten Competent
23-11-2015 | Sinds 6 november is Greijdanus Meppel een gecertificeerde Havisten Competent school. De stichting Havisten Competent (HaCo) staat voor goed onderwijs op de havo en stimuleert een goede voorbereiding op het hbo. De certificering van Greijdanus is extra bijzonder, omdat de school het traject in één jaar heeft doorlopen in plaats van de gebruikelijke vier jaar. Lees verder.


Doorbraak dossier huisvesting Greijdanus Meppel
Meppel, 11 november 2015 | Afgelopen dinsdag heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Meppel besloten extra financiële middelen ter beschikking te stellen voor uitbreiding van de onderwijshuisvesting op de huidige locatie van het Greijdanus College in Meppel. Hiermee is een doorbraak bereikt in het dossier om passende huisvesting voor de school. Het plan is om een extra verdieping van circa 650 m2 te bouwen op de huidige laagbouw, te weten de aula van de school, aan de Schoolstraat 5 in Meppel. Lees verder.


Voorlichtingsavond Greijdanus Meppel - Woensdag 18 november 2015
2-11-2015, Meppel | Op woensdag 18 november organiseert het Greijdanus College in Meppel een voorlichtingsavond voor ouders van kinderen in groep 7 en 8. De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar aan de Schoolstraat 5. Lees verder.


Leerlingen Greijdanus Meppel in actie voor asielzoekers
21-9-2015 | Komende weken wordt door de klassen 2D, 2E en 2F van Greijdanus Meppel actie gevoerd voor mensen in het Asielzoekerscentrum in Hoogeveen. De leerlingen gaan zoveel mogelijk geld verdienen voor de inrichting van een speciale “chillruimte” voor jongeren in dit AZC. Lees verder.


FF doorstuderen en dan docent worden bij Greijdanus? - Wij verdubbelen je beurs en garanderen een baan!
17-9-2015 | Als je niet langer dan twee jaar geleden een (bachelor of master) diploma hebt behaald in één van de tekortvakken Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Frans of Engels en je studeert of gaat studeren voor een educatieve master voor één van die vakken, willen wij je de kans geven om te komen werken bij ons op school. Het Greijdanus College - met vestigingen in Zwolle, Hardenberg, Enschede of Meppel - zoekt jonge mensen die hun vak kennen en samen met ons de boodschap van Christus willen voorleven en uitdragen in het onderwijs. Lees verder.


Schoolgidsen 2015-2016
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2015-2016. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids 2015-2016
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


 

De nieuwsberichten van cursusjaar 2014-2015 leest u hier.