Greijdanus Hardenberg naar finale Olympic Moves

20 april 2017

Verslag door docent Rik Maring

Woensdag 19 april was het eindelijk zover, Olympic Moves 2017. We hebben deelgenomen aan het regio toernooi in Hoogeveen. Twee atletiek teams, jongens klas 1/ 2 en meisjes klas 1/ 2 en een trampolinespring team.

In alle vroegte werden we verwacht in Hoogeveen, waar we plaats namen op de tribune voor de opening van de dag. We zagen verschillende acts voor bij komen; rope-skipping (touwtje springen voor gevorderden) en Freestyle voetbal.

De atleten streden in een 5-kamp om een plaats te bemachtigen in de Landelijke Finale te Amsterdam. Sprinten, verspringen, kogelstoten, vortex-werpen en estafette. Er werd zowel bij de meisjes als bij de jongens fanatiek gestreden en verschillende persoonlijke  records verbroken.

Sprinten
Greijdanus heeft bij het sprinten verschillende heats gewonnen en Joshua liep zelfs de snelste tijd van het hele deelnemersveld. Nadat alle onderdelen waren geweest, was het wachten op de einduitslag waarbij de beste vier door mogen naar de finale in Amsterdam. De jongen verdienden een respectabele 5e plaats en konden helaas net niet door naar de finale. Bij de meisjes gingen ook de beste vier door. De speaker begon bij plaats 4. Dat waren we niet en een kleine berekening van alle totalen bracht de dames aan het twijfelen. Maar, daar klonk het verlossende woord, “de 3e plaats is voor Greijdanus Hardenberg, jullie mogen naar Amsterdam!”.  Een podiumplaats, een geweldige prestatie! Ze stonden naast de Nederlands Kampioen van vorig jaar, dus dat zegt wel wat.

Springen
Bij de springers liep de spanning behoorlijk op toen ze van te voren filmpjes hadden bekeken op Youtube. Het niveau was wel heel erg hoog! Maar uiteindelijk kwam het zelfvertrouwen terug. Eerst even een warming-up, vervolgens inspringen en dan…  Publiek op de tribune, jury achter de tafels, camera’s klaar en springen maar! Wat een fantastische sprongen werden er gedaan en na een hele serie sprongen, was het een hele middag wachten op de prestaties van de tegenstanders en op de uitslag. Een welverdiende 5e plaats, wat helaas net geen recht geeft op een ticket voor Amsterdam.

Greijdanus Hardenberg heeft in Hoogeveen van zich laten horen en komt volgend jaar graag revanche nemen. Het was een geslaagde dag!<< terug naar het overzicht