Nieuws algemeen


Kerstkaart | Groeien in Zijn licht
Waar hoor je in het onderwijs tegenwoordig niet over vorming, of Bildung. Steeds meer groeit het bewustzijn dat de school er is voor meer dan een diploma. Voor meer dan het voorbereiden op een baan en bestaan. Greijdanus is daar geen uitzondering op. Lees verder.


Nieuwsbrief Greijdanus
Hieronder leest u de nieuwsbrieven van Greijdanus. Een serie waarin we op een nieuwe en meer hedendaagse manier vorm geven aan onze ‘horizontale verantwoording’. Het eerste thema, het hoofdthema, is Schoolontwikkeling en hoe we dit praktisch vormgeven in het kader van Schitteren in Zijn licht. Lees verder.


Uniek hoog leerlingenaantal Greijdanus College
30-9-2016, Zwolle | Het Greijdanus College heeft dit schooljaar een uniek record bereikt: de school behaalt het hoogste leerlingenaantal sinds de oprichting. Op 1 oktober,  de officiële teldatum, gaan er dagelijks 3753 leerlingen naar één van de vier locaties van Greijdanus - Zwolle, Hardenberg, Meppel en Enschede – voor gereformeerd onderwijs. De school ziet het als resultaat van de inspanning om echt werk te maken van hun slogan ‘schitteren in Zijn licht’, door de christelijke identiteit praktisch te maken in het lessen en hoe ze school zijn. Lees verder.


Leerling voert sollicitatiegesprek onbevangen
Artikel uit het Nederlands Dagblad van 14 september 2016
Leerlingen zullen in de toekomst steeds vaker sollicitatiegesprekken met docenten bijwonen, verwachten schooldirecteuren. Goed idee, vindt leerling Lotte van Ittersum: ‘Eén sollicitant keek alleen maar naar de adjunct-directeur en niet naar ons.’ Lees verder.


Oud-leerling genomineerd voor wetenschapsprijs ‘New Scientist Wetenschapstalent 2016’
2-9-2016 |We kregen afgelopen week mooi nieuws van oud-leerling, en inmiddels kinderarts, Henk Schipper. Hij is met zijn onderzoek naar vetweefsel dat beschermt tegen obesitas en ontstekingsziekten (‘Natural Killer T-cellen’) genomineerd voor de wetenschapsprijs ‘New Scientist Wetenschapstalent 2016’! Lees verder.


Zestienhonderd Chromebooks
29-8-2016 | Vandaag en morgen worden er op het Greijdanus ruim 1600 Chromebooks uitgedeeld aan leerlingen van de vestigingen in Zwolle, Hardenberg en Meppel. Het komende schooljaar gaat 2/3 van alle leerlingen werken met het device. Greijdanus wil met de inzet van digitale leermiddelen meer maatwerk bieden aan leerlingen en zo onder andere de schoolwaarden ‘groeien’ en ‘verschil’ concreet maken. Met modern eigentijds digitaal onderwijs sluit Greijdanus aan bij de mogelijkheden van de toekomst. Lees verder.


Informatie voor het nieuwe schooljaar
13-7-2016 | De zomervakantie is nu voor bijna iedereen aangebroken. Om in het nieuwe jaar weer goed van start te kunnen, hebben we een voorafgids voor leerlingen en een schoolgids voor ouders. Lees verder


Schoolgidsen 2016-2017
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. Hieronder vindt u de digitale schoolgidsen van het jaar 2016-2017. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


Voorafgids
20-6-2016 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Klik hieronder op het linkje om de voorafgids van je eigen vestiging te lezen. Lees verder.


Hoera, geslaagd!
16-6-2016 | Na een spannende tijd afwachten is het eindelijk zo ver voor de examenkandidaten: de uitslag van de examens is bekend. In de links hieronder staan per vestiging alle leerlingen die zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd en geniet van een welverdiende zomervakantie! Klik hier voor de namen van alle geslaagden van het eerste tijdvak.


Start verbouw Greijdanus Meppel
14-6-2016 | In november 2015 hebben we gehoord dat de gemeente Meppel extra financiële middelen ter beschikking stelt voor uitbreiding van ons schoolgebouw op de huidige locatie. Hier zijn we erg blij mee! Er wordt een nieuwe verdieping van circa 650 m2 gebouwd op de aula van de school. Passend bij het vernieuwde onderwijsconcept van onze school, hebben we afgelopen periode voorbereidingen getroffen en plannen rond inrichting uitgedacht. Inmiddels is gestart met het bouwproces. Eind 2016 word het bouwproces afgerond en begin 2017 nemen we de nieuwe vleugel in gebruik. Lees verder.


Studiemiddag GO|ON in het teken van doorgaande leerlijn
23-5-2016 | Op donderdag 19 mei 2016 organiseerde het samenwerkingsverband GO|ON - verenigingen voor gereformeerd primair onderwijs Accretio, De Zevenster en De Oosthoek en het Greijdanus College voor voortgezet onderwijs – een studiemiddag. Docenten, ib-ers en directeuren uit primair en voortgezet onderwijs wisselden kennis en ervaringen uit in het kader van het thema doorgaande leerlijnen. Lees verder.


Bureau van Waarden
19-2-2016 | In februari 2016 is het Bureau van Waarden officieel van start gegaan. Met het Bureau van Waarden wordt de inzet van leerlingen als medewerker van de school gefaciliteerd. Een soort eigen uitzendbureau in school dus. Lees verder.


Open dagen 2016
In januari organiseerden al onze vestigingen open dagen. Nieuwe leerlingen en ouders konden een kijkje nemen in het schoolgebouw en de lokalen. Er waren lesdemonstraties met de mogelijkheid om schoolboeken en leermethodes te bekijken. Je kon ook zelf aan de slag met bijvoorbeeld een proefje bij natuurkunde, iets maken bij verzorging. Maar er was nog veel meer te doen. Bekijk de foto's voor een sfeerimpressie.


Hardenberg, Meppel en Zwolle 6 januari geen lessen
In verband met de weersomstandigheden zijn er op woensdag 6 januari op onze Greijdanus-vestigingen in Zwolle, Meppel en Hardenberg geen lessen. Lees verder.


Schitterende feestdagen toegewenst!
Bekijk de kerstkaart.


Greijdanus College geeft baangarantie en verdubbelt studiebeurs voor master docenten schaarstevakken
Zwolle, 17 sept 2015 | Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs geeft studenten van de lerarenopleiding een studiebeurs als ze doorstuderen voor een onderwijsmaster. Het Greijdanus College haakt hierop in. Het start een wervingsactie met de belofte dat ze voor deze docenten in spe de studiebeurs verdubbelt en een baangarantie geeft. De gereformeerde school voor voortgezet onderwijs, met vestigingen in onder andere Zwolle en Hardenberg, maakt zo duidelijk te willen investeren in bevoegde docenten voor schaarstevakken zoals natuurkunde, wiskunde en scheikunde. Lees verder.


Ton Sebens nieuwe vestigingsdirecteur Greijdanus Meppel
1-7-2015 | De afgelopen periode hebben er sollicitatiegesprekken plaatsgevonden voor de vacature van vestigingsdirecteur Greijdanus College Meppel. We zijn blij dat we u voor de vakantie nog kunnen meedelen dat we een meer dan geschikte kandidaat hebben gevonden. Ton Sebens gaat vanaf het nieuwe schooljaar leiding geven in Meppel. Lees verder.


Vertrek Ton Sebens als vestigingsdirecteur Hardenberg
Deze week is duidelijk geworden dat met ingang van het nieuwe cursusjaar Ton Sebens afscheid zal nemen als vestigingsdirecteur van het Greijdanus College in Hardenberg. Hij gaat dezelfde functie bekleden bij de Greijdanus-vestiging in Meppel. Daar was een vacature ontstaan vanwege het vertrek van de huidige directeur, Karine Vreugdenhil. Lees verder.


Voorafgids
15-6-2015 | Het schooljaar is alweer bijna afgelopen. Om na de vakantie weer goed voorbereid op school te komen, hebben we speciaal voor de leerlingen een voorafgids. Hierin staat wanneer we je weer op school verwachten, wat je nodig hebt voor het nieuwe jaar etc. Lees verder.


Hoera, geslaagd!
11-6-2015 | Na een spannende tijd afwachten is het eindelijk zo ver voor de examenkandidaten: de uitslag van de examens is bekend. In de links hieronder staan per vestiging alle leerlingen die zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd en geniet van een welverdiende zomervakantie! Lees verder.


Als er eventjes een time-out nodig is | Artikel Tubantia 29 november 2014
ENSCHEDE – Zomaar even de klas uit lopen om te praten over je frus­traties en elke week hulp krijgen bij het inplannen van je huis­werk? Voor vijftien kinderen op de Enschedese scholengemeen­schap Greijdanus is dat tegenwoor­dig heel normaal. Lees verder.


Jaarverslag schooljaar 2013-2014
4-12-2014 | Deze maand wordt het Greijdanus jaarverslag verspreid. Hierin vindt u de belangrijkste informatie over de resultaten van het schooljaar 2013-2014. Lees verder.


Vernieuwd identiteitsdocument | Missie en identiteitsrollen bepalend voor aannamebeleid personeel
28-11-2014 | Op 26 november 2014 heeft de bestuurder van het Greijdanus College, Martin Jan de Jong, besloten dat de school met ingang van 1 februari 2014 een vernieuwd identiteitsdocument gaat hanteren. Personeel wordt expliciet gevraagd of ze willen bijdragen aan de missie ‘schitteren in Zijn licht’, wat zich concreet vertaalt in de rollen ‘leermeester, rolmodel en vertrouwenspersoon’. Lees verder.


Schoolgidsen 2014-2015
Elke vestiging van het Greijdanus College heeft een eigen schoolgids. De schoolgidsen zijn bedoeld om een weg te vinden in de veelkleurigheid van de verschillende onderwijsactiviteiten. Een gids ook om te verbinden en om zichtbaar te maken wie en wat we allemaal in huis hebben. In de schoolgids vindt u informatie over het onderwijs, de schoolcultuur, leerlingbegeleiding, belangrijke data, praktische zaken, contactgevens en meer. Lees verder.


De nieuwsberichten van cursusjaar 2013-2014 leest hier.